Genomineerden Paul Snoekprijs 2019 bekend: nog zes dichters maken kans op prijs van 4.000 euro

De Sint-Niklase dichter Paul Snoek.
RV De Sint-Niklase dichter Paul Snoek.
Op zondag 7 april wordt de driejaarlijkse Paul Snoekprijs uitgereikt door het stadsbestuur van Sint-Niklaas. De zes genomineerden zijn nu bekend gemaakt.

De Paul Snoek Poëzieprijs is een blijvende hulde aan de befaamde dichter uit Sint-Niklaas. De prijs werd tien jaar na zijn overlijden in het leven geroepen en wordt sinds 1991 driejaarlijks uitgereikt. De prijs, goed voor 4.000 euro, gaat telkens naar een bundel Nederlandstalige poëzie.

De genomineerden zijn Paul Demets met ‘De klaverknoop’, Annemarie Estor met ‘Niemandslandnacht’, Stefan Hertmans met ‘Onder een koperen hemel’, Hester Knibbe met ‘As, vuur’, Jan Lauwereyns met ‘Zus’ en Charlotte van den Broeck met ‘Nachtroer’.

De jury voor de Paul Snoekprijs 2017 bestaat uit Yves T’Sjoen, Alicja Gescinska, Sarah Vankersschaever en Dirk Van Driessche. Zij nomineerden uit de gepubliceerde Nederlandstalige bundels van 2016, 2017 en 2018.

De prijs wordt uitgereikt in De Foyer van de stadsschouwburg op zondag 7 april om 10 uur. Op dat moment worden ook twee publicaties over Paul Snoek, van het Poëziecentrum en uitgeverij Woolf, voorgesteld.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.