Gedeputeerde speelt spelletje Patience tijdens provincieraad

Patience spelen tijdens de provincieraad: gedeputeerde Annemie Charlier waagt zich opvallend aan een spelletje.
JVK Patience spelen tijdens de provincieraad: gedeputeerde Annemie Charlier waagt zich opvallend aan een spelletje.
De boog kan niet altijd gespannen staan, vindt gedeputeerde Annemie Charlier (N-VA). Tijdens de provincieraad speelde ze een partijtje patience op haar tablet, wat vanop de publieksbanken kon worden gevolgd.

Niet elk debat is even interessant, maar dat een gedeputeerde tijdens een zitting van haar provincieraad liever een spelletje patience speelt, wekt toch enige verbazing op. Het gebeurde ook behoorlijk opzichtig, tijdens de zitting gisterenmiddag. Vanop de publieksbanken kon iedereen goed volgen wat de gedeputeerde met haar speelkaarten deed op haar scherm.

Gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Ruimtelijke planning, Erfgoed, Recreatiedomeinen en Wonen, had net haar plenaire vragen achter de rug. Toen haar collega-gedeputeerden aan de beurt waren, nam ze haar tablet en schudde ze de speelkaarten. Op de publieksbanken zorgde het alleszins voor ongeloof. De foto circuleert intussen ook op Facebook. Uiteraard verslapt de aandacht tijdens zittingen op alle politieke niveau’s wel eens, niet in het minst door de aanwezigheid van smartphones en tablets, maar het gebeurt zelden zo opvallend. De gedeputeerde was niet bereikbaar voor een reactie.

Wie vindt dat het provinciale bestuursniveau overbodig is geworden, ziet hier natuurlijk graag een extra argument in. Charlier was de voorbije zes jaar schepen in Sint-Niklaas. Het is niet bekend of ze tijdens de gemeenteraden in de Wase hoofdstad ook graag even patience speelde of dat ze het spelletje pas na haar overstap naar de provincie ontdekte. 
50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Thys

  de ene kaart, de andere twittert heel de dag, allemaal bezige bijen bij de NVA

 • Gino Van driessche

  Super multitasker zeker?

 • Walter Goossens

  Geen gsms... laptops en dergelijke bij debatten, alles blokeren, aandacht en geen geroep of getier. Luisteren en opkomen voor de bevolking en niet voor eigenbelang .

 • chris delanghe

  Men zou overal in die instellingen een camera moeten zetten per zitje zodat iedereen online en publiekelijk kan zien wie niet aanwezig is (naam en toenaam en partij) zo kan men ook makkelijker zien wie er zich zit te vervelen, te slapen, te kaarten etc... Ook hoeveel die per zitting oprapen. Voor onze grote cameraspecialist weyts kan dat geen probleem zijn om een paar duizend extra cameras te bestellen voor dit goede doel...

 • jan swaenen

  En gewonnen? Waarom gaat iemand in de politiek, zeker niet om te werken! Als ik dit doe bij mijn baas kan ik vertrekken