Fietspad Antwerpsesteenweg krijgt bocht aan inrit De Weverij

Het fietspad is een stukje verplaatst naar links, om gevaarlijke situaties met het verkeer uit het nieuwe woongebied De Weverij zoveel mogelijk te vermijden.
JVS Het fietspad is een stukje verplaatst naar links, om gevaarlijke situaties met het verkeer uit het nieuwe woongebied De Weverij zoveel mogelijk te vermijden.
Het fietspad en het voetpad in de Antwerpsesteenweg zijn ter hoogte van de inrit naar het nieuwe woongebied De Weverij opnieuw aangelegd. Het fietspad kreeg er ook een flauwe bocht zodat de zichtbaarheid voor voertuigen uit het binnengebied verbetert. In oktober brak een 88-jarige vrouw op die plaats nog haar arm, omdat het voetpad door het werfverkeer was kapotgereden.

De werkzaamheden voor de bouw van het woonproject De Weverij, tussen de Antwerpsesteenweg, Lamstraat en Lindenstraat, zijn achter de rug. Nu er geen werfverkeer meer moet zijn, heeft de stad ook de verkeerssituatie aan de toegang tot dat binnengebied aan de Antwerpsesteenweg aangepakt. Niet alleen is het kapotgereden voetpad er weer hersteld, maar ook het fietspad kreeg de nodige aanpassingen. “Het fietspad heeft nu een gebogen vorm gekregen zodat er een betere zichtbaarheid is voor voertuigen die uit de Twijnderijstraat komen. Het fietspad kreeg er een flauwe bocht, wat de veiligheid op die plek gevoelig verhoogt”, aldus schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA). 

Vrouw breekt arm

De 88-jarige Lisette Bauwens kwam op het bewuste stukje voetpad in de Antwerpsesteenweg in oktober nog ten val door de losliggende stenen en putten. Ter hoogte van de toegang tot de nieuwe woonwijk De Weverij lag het voetpad er door de vele vrachtwagens behoorlijk slecht bij. De bejaarde vrouw kwam er hard ten val en brak haar linkerarm. Intussen is de vrouw aan de beterhand. Ze reageert tevreden op de aanpassingen die er nu gebeurd zijn. Het voetpad wordt er ook door heel wat bejaarden uit de buurt gebruikt, onder meer om naar de vlakbij gelegen supermarkt Lidl te gaan. 

Lees ook: 88-jarige breekt arm op slecht voetpad

JVS
Het nieuwe woongebied De Weverij, tussen Antwerpsesteenweg, Lamstraat en Lindenstraat.
JVS Het nieuwe woongebied De Weverij, tussen Antwerpsesteenweg, Lamstraat en Lindenstraat.
JVSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.