Fietsers krijgen donderdag op vier plaatsen applaus tijdens de ochtendspits

YDS
Op donderdag 21 maart staan meer dan 170 teams over heel het land tijdens de ochtendspits klaar om fietsers te belonen met een applaus. Ook in Sint-Niklaas krijgen de fietsers op de eerste lentedag een staande ovatie, op vier verschillende plaatsen.

Donderdag zullen in Sint-Niklaas vier applausteams tussen 7.30 en 8.30 uur mensen ‘aanmoedigen’ die de fiets nemen om naar school of naar het werk te gaan. De Fietsersbond van Sint-Niklaas staat aan het kruispunt van Vijfstraten met de Singel. Daarnaast zijn er ook drie scholen die applausteams inzetten. Het gaat om Portus Berkenboom en Berkenboom Humaniora, aan de twee schoolafdelingen in de Kalkstraat. Onder meer een applausteam van leerkrachten zal er paraat staan. En ook aan de Don Boscoschool in de Tulpenstraat gaan de handen op elkaar, aan de oprit naar de nieuwe fietsenstalling van de school.

Met deze Applausdag wil de Fietsersbond fietsers feliciteren, voor het zesde jaar op rij. “Elk jaar blijft het aantal teams groeien. Vorig jaar applaudisseerden 135 teams, dit jaar wordt de kaap van 170 teams gerond. En de teams zijn niet alleen lokale afdelingen van de Fietsersbond, zo’n 65 in totaal. Deze keer zetten ook vele scholen en gemeentebesturen en ook enkele organisaties en bedrijven applausteams in.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.