Fietsenstalling station krijgt overkapping

Werken zullen maand duren - Tijdelijke oplossing op parkeerplaatsen naast stationstunnel

De fietsrekken aan de achterzijde van het station krijgen een overkapping.
JVS De fietsrekken aan de achterzijde van het station krijgen een overkapping.
De fietsenstalling aan de achterzijde van het station krijgt een overkapping. Volgende maandag 8 oktober starten de werkzaamheden, die een maand zullen duren. Er komen tijdelijke fietsenstallingen op de parkeerplaatsen naast de stationstunnel.

Vorig jaar werd aan de achterzijde van het station, aan de Noordlaan, de overdekte fietsenstalling afgebroken en vervangen door 384 nieuwe fietsrekken. De NMBS en de stad investeerden daar samen 45.000 euro in. Om meer reizigerscomfort aan te bieden, krijgen die fietsrekken nu een nieuwe overkapping. De voorbereidende werkzaamheden gaan maandag van start en zullen ongeveer een maand duren.

"De ingreep aan de achterzijde van het station kwam er op basis van ons fietsparkeerplan uit 2016, waarbij de totale capaciteit van de fietsenstallingen in de stad in kaart werd gebracht. We stelden vast dat de fietsenstallingen voldoende capaciteit hebben, behalve aan het station. Daarom hebben we samen met de NMBS die nieuwe fietsrekken geplaatst, waarmee we in totaal voor 268 extra fietsparkeerplaatsen zorgden. Nu volgt ook nog de overkapping van die fietsrekken", aldus schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA).

De overkapping bestaat uit lichtstraten, wat een veel grotere zichtbaarheid oplevert. In totaal kost de overkapping 57.000 euro. Tijdens de werkzaamheden voorziet de stad tijdelijke fietsenstallingen op de parkeerplaatsen naast de stationstunnel. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Praet

    Beter laat dan nooit. Als je wil dat pendelaars de fiets gebruiken moet je er als stadsbestuur voor zorgen dat de fietsen niet wegroesten in de regen. En trouwens aan de voorzijde van het station werden al jaren geleden rekken bijgeplaatst, die ook niet overdekt zijn! schuldig verzuim