FC Katasvilla viert 25-jarig bestaan met topeditie Katasvillage

Eén van de hoogtepunten van FC Katasvilla, met de bekerwinst op het veld van SK Sint-Niklaas.
Joris Vergauwen Eén van de hoogtepunten van FC Katasvilla, met de bekerwinst op het veld van SK Sint-Niklaas.
FC Katasvilla, de sympathiekste en op enkele details na ook de beste ploeg in het Wase liefhebbersvoetbal, bestaat 25 jaar. Dat wordt zaterdag gevierd met een topeditie van 'Katasvillage'.

Dat evenement vindt plaats op op de terreinen van SK Gerda in de Pastoor Coplaan in Sint-Niklaas. Al een kwarteeuw is FC Katasvilla een graag geziene ploeg in het liefhebbersvoetbal in de regio. Zeker ná de wedstrijd, als de spelers en hun grote aanhang telkens voor een warme, sfeervolle derde helft zorgen.

Cultstatus

FC Katasvilla startte begin jaren negentig, toen een groep vrienden aan de toog van het voormalige café 't Katastroofken aan Tereken besloten om hun voetbalschoenen vanonder het stof te halen. Als fans van Aston Villa gooiden ze beide namen samen en hun ploeg 'Katasvilla' was een feit. 25 jaar later is Katasvilla, dat uitkomt in de hoogste zaterdagreeks van het Waas Liefhebbersvoetbal Walivo en dit seizoen derde eindigde, méér dan springlevend. De schare supporters is in de loop der jaren alleen maar groter geworden, wat Katasvilla zowaar een cultstatus heeft opgeleverd.


Nog niet zo lang geleden bracht deze ploeg bij een bekerfinale in het stadion van Sportkring Sint-Niklaas in Nieuwkerken meer volk mee dan Sportkring zelf ontvangt bij thuismatchen in derde klasse.


Om het seizoen in stijl af te sluiten én om de 25ste verjaardag te vieren, zet de ploeg op zaterdag 3 juni een mooi evenement op poten. Met vanaf 13 uur een petanquetoernooi, 's avonds een grote barbecue, de Champions League-finale op groot scherm, om 23 uur de uitreiking van de 'Gouden Slets' voor de meest verdienstelijke speler en nadien een afterparty met Lios en Vagebond.


De hele dag lang is er heel wat randanimatie, ook voor gezinnen met kinderen. Inschrijven en info: Facebook: 'Katasvillage 2017'.


(JVS