Expo Tekenkunst in Vierkante Zaal

‘Bleeding heart’ van Sofie Muller.
RV ‘Bleeding heart’ van Sofie Muller.
Nog tot 3 maart loopt het eerste deel van de expo Tekenkunst in de Vierkante Zaal van de Academie in Sint-Niklaas. Daarbij staat het werk van een reeks grote namen, zoals Berlinde De Bruyckere, Bart Stolle, Sofie Muller en Ronny Delrue, én heel wat aanstormend talent in de kijker.

“Tekenkunst wordt al meer dan 200 jaar aan onze academie onderwezen. Het is traditioneel één van onze sterkhouders en heeft een straffe reputatie. Het is een richting die in volle transitie is, waar traditionele en hedendaagse visies elkaar uitdagen, wat resulteert in een uitgesproken en divers aanbod. Daarnaast neemt tekenkunst in de hedendaagse beeldende kunst terug een prominente rol op. Redenen genoeg om twee expo’s rond tekenkunst te organiseren”, klinkt het. 
De eerste expo heet ‘Tekening’, met de focus op de tekening als autonoom werk. Die loopt nog tot 3 maart en brengt tekeningen van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars en aanstormend talent. Daarna komt er in dezelfde Vierkante Zaal een vervolg met de expo ‘Disegno’, met de focus op de tekening als proces, van 6 april tot 19 mei. Curatoren zijn Annelies Van Wetteren en Benny Luyckx. 

Info: Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Boonhemstraat 1 in Sint-Niklaas, www.academiesintniklaas.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.