Exclusief voor abonnees

Ex-kankerpatiënten smijten zich in duursporten: "We voelen ons sterker dan vóór onze ziekte"

2018 om nooit te vergeten | DE DOORBIJTERS VAN TRAI+

Carla Van Osselaer en dokter Ines Deleu (onder) en Mireille Van Nieuwenhoven, Ann Pollyn, Wim Maris en Anne De Wilde (boven).
Joris Vergauwen Carla Van Osselaer en dokter Ines Deleu (onder) en Mireille Van Nieuwenhoven, Ann Pollyn, Wim Maris en Anne De Wilde (boven).
2018 loopt op zijn einde. Tijd om nog eens terug te blikken op gebeurtenissen en verhalen die de afgelopen maanden het regionieuws kleurden. Onze reporters gingen opnieuw praten met dezelfde mensen van toen voor wie 2018 een jaar was om nooit te vergeten. Getuigenissen over hoop, een nieuwe start en elkaar steunen.  

Meteen na een zware en slopende kankerbehandeling aan het trainen gaan om een kwarttriatlon af te leggen, het lijkt een onwaarschijnlijk grote stap. Toch maakten 38 patiënten en hun buddy's dat waar, het voorbije jaar. Met Trai+, een initiatief van de dienst oncologie en het revalidatiecentrum van het AZ Nikolaas, trainden ze acht maanden lang samen voor de Zwintriatlon in september. Voor hun fysieke én mentale herstel betekende het een wereld van verschil. En in 2019 komt er nog een grootser vervolg.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.