Ervaren chocolatier scoort op eerste wedstrijd met praline

Nick Wauters en zijn praline 'Moro Gold'.
Copyright : Geert De Rycke Nick Wauters en zijn praline 'Moro Gold'.
Al meer dan 27 jaar is Nick Wauters uit Sint-Niklaas chocolatier, maar pas nu nam hij voor het eerst deel aan een wedstrijd. En met succes, want zijn 'Moro Gold' werd verkozen tot één van de beste Belgische pralines én is straks te proeven op Tomorrowland.

Alle Belgische chocolatiers konden zich inschrijven voor de wedstrijd Chocolate Hero en, geïnspireerd door de chocoladetrends van 2020, een Belgische praline voor de toekomst maken. Chocoladeliefhebbers én gespecialiseerde proevers van de Gault&Millau-jury kozen gisteren de beste praline uit.


Nick Wauters uit Sint-Niklaas, die al meer dan 27 jaar chocolatier is, kroonde zich tot een van de laureaten. "De eerste zeventien jaar werkte ik bij een Antwerpse artisanale chocolatier. Elf jaar geleden startte ik een eigen zaak, Ambachtelijk Chocolatier Wauters in de Ankerstraat in Sint-Niklaas", zegt hij. "Aan wedstrijden had ik nog nooit deelgenomen, ik twijfelde te hard. Maar ik wou wel eens weten ik waard was. Toch wel iets, blijkt nu."


Wauters maakte zijn praline 'Moro Gold' met gelei van bloedappelsien en een ganache met gin. Een goudkleurig omhulsel maakt het plaatje compleet.


Deze zomer kunnen de festivalgangers van Tomorrowland de winnende praline proeven in het 'Tastes of the World by Tomorrowland'-restaurant. "Dit festival draait om zoveel meer dan muziek . Het is leuk om me daar te kunnen tonen, in een wereldse sfeer." (DND)

Copyright : Geert De Rycke