Elke donderdag in mei ‘wooninfoavond’ in het stadhuis

KOS
In de maand mei is er elke donderdagavond in het stadhuis een ‘wooninfoavond’. Telkens neemt een deskundige gastspreker één specifiek woonthema onder de loep.

Op donderdag 2 mei is het thema het nieuw Vlaams Woninghuurdecreet, van toepassing op huurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden afgesloten voor een huurwoning in Vlaanderen. Tijdens deze infoavond is er een uiteenzetting over wat er precies verandert voor huurders en verhuurders.

Op donderdag 9 mei gaat het over geveltuinen en groendaken. Groendaken isoleren je dak en bufferen regenwater. Geveltuinen koelen je gevel af door verdamping en vangen fijn stof. Een expert legt het uit. Het stadsbestuur geeft overigens ook een premie voor de aanleg van een groendak.

Op donderdag 16 mei is het thema de woningkwaliteit van huurwoningen. Vanaf 2020 is dubbel glas en dakisolatie verplicht in elke huurwoning. Tijdens deze informatieavond geeft Wonen Vlaanderen toelichting bij de regelgeving rond woningkwaliteit en kom je te weten welke premies en tegemoetkomingen er zijn voor verhuurders.

Op donderdag 23 mei tot slot gaat het over hernieuwbare energie in woningen. Een deskundige legt uit welke hernieuwbare energievormen momenteel haalbaar zijn in je woning: voor verwarming, koeling, sanitair, warm water, elektriciteitsopwekking, enz. Welke juiste keuzes maak je bij renovatie of vernieuwbouw van je woning? Wat zijn hierbij de voor- en nadelen van de verschillende productie- en afgiftesystemen? En tot slot: welke nieuwe technologieën dienen zich aan en hoe kan jouw woning op termijn deel worden van een groter energiegeheel?

Iedereen is welkom, de toegang is gratis. De infoavonden starten telkens om 19.30 uur. Inschrijven kan via wonen@sint-niklaas.be. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.