Eerste steen voor nieuwbouw Confederatie Bouw en Accuria gelegd

Een impressie van het nieuwe complex op het Stationsplein.
Foto repro Joris Vergauwen Een impressie van het nieuwe complex op het Stationsplein.

Deze week is de officiële eerste steen gelegd van het nieuwe complex van Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen en sociaal secretariaat Accuria, op het einde van de Stationsstraat. Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) en gouverneur Jan Briers legden de bakstenen op elkaar. De Confederatie Bouw en het sociaal secretariaat zijn al sinds 1992 gevestigd aan de Kleine Laan.


Na een reeks van uitbreidingen rond de eeuwwisseling zal tegen de lente van 2019 dit volledig nieuw complex klaar zijn. In totaal gaat het om bijna 3.000 vierkante meter vloeroppervlakte. Een deel daarvan wordt ingenomen door Federale Verzekering, die daarmee verhuist van de Kleine Laan naar de Stationsstraat. Alle medewerkers van Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen en Accuria zullen in de nieuwe kantoren hun intrek nemen. Aan de herinrichting van het overgebleven vervallen deel van de Stationsstraat werken nog een aantal bouwbedrijven mee.


De naastgelegen projecten zijn nu ook volop in uitvoering en combineren winkel- en woonfuncties. Er is een eigen parking voor zo'n 100 auto's. Meerdere opleidings- en vergaderzalen zullen ook door derden kunnen worden gebruikt. De vergrote parketzaal zal evenementen tot 300 personen kunnen ontvangen. (JVS)