Dronken bestuurder gaat over de kop na aanrijding met geparkeerde wagen

Kristof Pieters
Een jonge bestuurder heeft in de nacht van dinsdag op woensdag flink wat ravage veroorzaakt in de Nieuwkerkenstraat. Hij ramde een auto en ging met zijn eigen wagen over de kop. De bestuurder reed onder invloed van alcohol.

De jongeman reed komende uit het centrum van Nieuwkerken in de richting van het station. Ter hoogte van de spooroverweg reed hij echter in op een reglementair geparkeerde wagen die op de rijbaan stond. Door de aanrijding ging de wagen over kop en kwam die bijna zeventig meter verder op zijn dak tot stilstand. Als bij wonder raakte de automobilist niet gewond. Hij kon op eigen kracht uit zijn wagen klauteren. Buren schrokken wakker van het lawaai. “We lagen net in ons bed toen we plots een luide knal en een luid geraas hoorde dat wel vijf seconden aanhield”, getuigen omwonenden. “We dachten eerst dat er een vliegtuig neerstortte, maar toen we buiten keken, zagen we die auto op zijn dak liggen en kwam de bestuurder er net uit gekropen.”

Een ziekenwagen en de brandweer kwamen ter plaatse. De bestuurder weigerde echter mee te gaan naar het ziekenhuis. De politie bevestigde intussen dat hij reed onder invloed van alcohol. Beide wagens liepen onherstelbare schade op en werden getakeld. De brandweer had heel wat opkuiswerk.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.