Drie gewonden bij onzachte landing van heteluchtballon tijdens Vredefeesten

Illustratief beeld van de voorbije ballonfeesten in Sint-Niklaas.
JVS Illustratief beeld van de voorbije ballonfeesten in Sint-Niklaas.
Tijdens de allerlaatste vluchten van de ballonhappening in Sint-Niklaas zijn zondagavond drie personen gewond geraakt. Dat gebeurde bij een onzachte landing in Tielrode.

Het incident gebeurde in de polder van ’t Broek achter de Sint-Jozefstraat in Tielrode. De mand van de ballon zou bij de landing nogal bruusk over de dijk van het overstromingsgebied geschuurd hebben. De passagiers werden hierbij door elkaar geschud. In totaal werden drie personen met de ziekenwagen afgevoerd. Volgens de politie waren er twee personen met lichte verwondingen, een derde raakte iets ernstiger gewond nadat hij met zijn hoofd ergens tegenaan was gebotst. Niemand is er gelukkig erg aan toe.

Zondagavond stegen voor de laatste keer dit weekend warmeluchtballonnen op vanop de Grote Markt in Sint-Niklaas. De weersomstandigheden waren niet erg gunstig. Door enkele windstoten was het voor de ballonvaarders bij de start al goed opletten. Ook zaterdagavond waaide het te hard. Toen konden er geen vluchten plaatsvinden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.