Dozen helpen Ter Wilgen aftellen naar verhuis

Personeel van rusthuis Ter Wilgen bij de dozen van de laatste 100 dagen.
Foto Joris Vergauwen Personeel van rusthuis Ter Wilgen bij de dozen van de laatste 100 dagen.
In rusthuis Ter Wilgen wordt afgeteld naar de verhuisoperatie naar het nieuwe woonzorgcentrum De Gerda. Elke dag wordt één van de honderd gestapelde verhuisdozen weggenomen.

De laatstejaars van de middelbare scholen in Sint-Niklaas vieren hun laatste 100 dagen in maart, maar de 120 bewoners van rusthuis Ter Wilgen zijn intussen al bezig aan hun laatste 100 dagen in hun huidige gebouw. Op 18 april verhuizen ze naar het nieuwe OCMW-woonzorgcentrum De Gerda in de Abingdonstraat, vlak naast het Welzijnshuis. Het aftellen gebeurt symbolisch met 100 verhuisdozen die op elkaar gestapeld zijn. Elke dag gaat er één doos weg en geleidelijk aan kunnen de bewoners beginnen inpakken.


Op de bouwwerf in het Gerdapark wordt intussen tegen de klok gewerkt om het woonzorgcentrum en het dienstencentrum Den Aftrap klaar te hebben. De bouw duurde langer dan verwacht. "Op infomomenten krijgen de bewoners uitleg over in- en uitpakken , over de inrichting van hun kamer en over de dagprijs. Op maandag 20 zien de bewoners hun nieuwe kamers voor het eerst", zegt OCMW-voorzitter Mike Nachtegael (sp.a).


Het nieuwe dienstencentrum Den Aftrap opent op 24 april de deuren. Sint-Niklazenaren kunnen er terecht voor maaltijden of een drankje, een bad en voor informatie, beweging en ontspanning. In het kapsalon en de pedicure kunnen ook de rusthuisbewoners terecht. (JVS)