De tien speerpunten in het bestuursakkoord

JVS
N-VA, Groen en Open Vld hebben tien speerpunten naar voor geschoven in hun bestuursakkoord. We lijsten ze letterlijk op.

1) Een geïntegreerd en kordaat beleid om iedereen zich overal in de stad veilig te laten voelen en overlast tegen te gaan.

2) Een ruimtelijk beleid op basis van het lobbenstadmodel met een aantrekkelijk stadscentrum (door de versterking van het winkelweefsel en het verbinden van de Grote Markt met een groen Hendrik Heymanplein, waar de nieuwe bibliotheek komt), gezellige deelgemeenten, wijken en woonbuurten met voldoende bereikbaar groen (bossen, parken en pleinen) en ontmoetings- en speelmogelijkheden voor iedereen.

3) een gefaseerde uitvoering van het wijkcirculatieplan om zo de bereikbaarheid van het stadscentrum, de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te verbeteren. De ondergrondse parking van de Grote Markt krijgt een extra in- en uitgang om de herinrichting van het marktplein mogelijk te maken. In overleg met het Vlaams gewest wordt verder werk gemaakt van de oostelijke tangent.

4) Sint-Niklaas verder uitbouwen als fietsstad met veilige en comfortabele infrastructuur.

5) de vergroening, vergrijzing en verkleuring van onze bevolking vormt een grote uitdaging voor het welzijnsbeleid. In de armoedebestrijding ligt de focus op activering, huisvesting en bijzondere aandacht voor kinderarmoede.

6) Evolueren naar een klimaatneutrale stad.

7) Een nette, kwaliteitsvolle en toegankelijke publieke ruimte met voldoende groen.

8) Een ondernemingsvriendelijk klimaat met aandacht voor innovatief en duurzaam ondernemen en het creëren van extra werkgelegenheid.

9) Realisatie van geclusterde culturele-, jeugd- en sportsites met een tweede of groter zwembad, een goede ondersteuning van, en samenwerking met verenigingen en middenveldorganisaties.

10) Gezonde stadsfinanciën, met de vermindering van de aanvullende personenbelasting met 1 procent, en een klantvriendelijke organisatie ten dienste van onze burgers, ondernemingen, verenigingen en bezoekers. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hilaire Van den Abeele

  Houden geen rekening met de bibliotheek die daar gevestigd is als ook met de bezoeker van de ziekenkas die in de omgeving is, de LBC lessen die er gegeven worden, de Carrefour, handelaars en de Belfius Bank daar gevestigd zijn.

 • Fredien Vandervekens

  Of integratie een speerpunt is voor Sofie Heyrman ? 17 % (VB) Sint-Niklazenaren worden aan de kant gezet. Bij voorbaat (voorakkoord) !

 • Karel Delcroix

  Zorg dat er geen doorgaand verkeer meer is op de markt.... dat zorgt voor een pak minder aanschuiven op de parklaan. Al je niet moet aanschuiven om er te geraken, zullen mensen sneller geneigd zijn om naar de binnenstad te gaan om te winkelen. Pas het idiote parkeermetersysteem aan, een ticket nemen kost nu heel veel tijd.

 • Patrick Van den Brande

  We gaan op gebied van verkeer een regelrechte ramp tegemoet . Vooral met hun wijkcirculatieplan en lobbenmodel. Ze (NVA) hebben al straten afgesloten en situaties gecreeërd die menig normaal mens van zijn stoel doet vallen . Kom gerust eens zien in de Vrouweneekhoekstraat (auto's op straat geparkeerd + spookrijders) ...

 • kurt debock

  Het zal weer overal omrijden ze... pfff