De hipste zomerbars van het Waasland

Charite Smet
Om een vakantiegevoel te ervaren, hoef je de komende maanden niet ver te lopen. Ook in het Waasland is er een mooi aanbod van zomerbars waar je van een frisse cocktail kan nippen op een zwoele avond. Wij lijsten ze voor u op.

Café Congé (Sint-Niklaas) 

Waar? Villa da Vinci, Parklaan.

Wanneer? Café Congé is dit jaar open van 29 juni tot en met 25 augustus, elke dag tussen 11 en 23 uur.

Waarom naar daar? Volgens het gesmaakte concept, voor iedereen wat wils, heel familiaal en kindvriendelijk, in een mooie groene en ruime omgeving. Ook een aparte aanpak naar bar en keuken toe, met een overdekt terras voor 240 mensen, met de gekende specialiteiten als gamba’s, verse cocktails, salades, verse sappen en limonades tot mocktails. Volop zomer met strandstoelen en elke week een optreden.

Toegang? Gratis 

Café Congé.
RV Café Congé.

The Village (Moerbeke-Waas)

Waar? Op de voormalige suikerfabrieksite tussen de Opper- en Terweststraat.

Wanneer? Vanaf 29 juni tot 5 september. De bar is elke weekdag open van 15 tot 23 uur en in het weekend van 11 tot 1 uur.

Waarom naar daar? Ecologische zomerbar met ‘Bamboe Dome’. Concerten van lokale muzikanten en workshops met lokale ondernemers

Toegang? Gratis

Tibbe Verschaffel en zijn team bouwen hun ‘bamboe dome’ dit jaar op aan de suikerfabrieksite.
Yannick De Spiegeleir Tibbe Verschaffel en zijn team bouwen hun ‘bamboe dome’ dit jaar op aan de suikerfabrieksite.

Thirsty Toucan (Beveren)

Waar? Kasteeldomein Cortewalle (Zwarte Dreef).

Wanneer? Van 12 juli tot 14 augustus. Open elke dag vanaf 14 uur, zondag vanaf 12 uur.

Waarom naar daar? Van der Valk Hotel baat de zomerbar voor de tweede maal uit en vorige editie was een groot succes. Daarom wordt een tweede bar geplaatst en zal het aantal zitplaatsen verdubbelen. Thirsty Toucan belooft frisse cocktails, zomerse beats en een origineel foodaanbod. Er zullen ook terug randactiviteiten op poten worden gezet voor een breed publiek zoals yogasessies, kinderanimatie, salsacursussen, enz.

Toegang? Gratis

Tim Van der Valk en Pauline Peters zullen ook dit jaar een zomerbar uitbaten in het kasteeldomein.
Kristof Pieters Tim Van der Valk en Pauline Peters zullen ook dit jaar een zomerbar uitbaten in het kasteeldomein.

Vagevuur Zomerbar (Lokeren)

Waar? Op de binnenkoer van een oud begijnhof in het hartje van Lokeren: de site Vagevuur van jeugdhuis T-Klub in de Heilig Hartlaan 8 - 10.

Wanneer? In augustus. Op vrijdag en zaterdag van 14 uur tot middernacht en op woensdag en zondag van 14 tot 23 uur.

Waarom naar daar? Deze zomerbar ligt in het hart van een culturele site waar steeds wat te beleven valt. Je bevindt je te midden van een authentiek kader met zicht op de kapel. Gedurende de zomer zullen er in verschillende ruimtes activiteiten georganiseerd worden. De unieke inrichting bestaat volledig uit recuperatiematerialen. De zomerbar ademt creativiteit. Elke vrijdag is er een afterwork met dj’s en pizza’s uit de befaamde pizzabar van Vagevuur.

Toegang? Gratis

Zomerbar Vagevuur in Lokeren.
RV Zomerbar Vagevuur in Lokeren.

BARàBAZ (Bazel)

Waar? Pastorijtuin van Bazel (Kruibekestraat).

Wanneer? Van 8 tot 11 augustus

Waarom naar daar? Baràbaz duikt elk jaar op in elk lijstje van mooiste zomerbars. Het recept? Chillen op het gras, gin-tonics in een zeteltje en een intiem concert tussen de bomen. De zomerbar viert haar vijfjarig bestaan en belooft een mooi programma waarover later meer.

Toegang? Gratis

BARàBAZ

The Lakehouse (Kemzeke)

Waar? Domein De Wal (De Stropersstraat).

Wanneer? Van mei tot september (Open van donderdag tot zondag).

Waarom naar daar? The Lakehouse is zonder twijfel de grootste zomerbar van de regio met een capaciteit voor ruim 1.000 bezoekers. De bar ligt naast een grote vijver en heeft een openluchtdansvloer. Het voormalige restaurant is sinds vorig jaar een club waar kan verder gefeest worden.

Toegang? Gratis

The Lakehouse is de grootste zomerbar van de regio. Het restaurant maakte vorig jaar plaats voor een club waar gefeest kan worden.
The Lakehouse The Lakehouse is de grootste zomerbar van de regio. Het restaurant maakte vorig jaar plaats voor een club waar gefeest kan worden.

De Zevenster (Sint-Gillis-Waas)

Waar? Tussen de fruitbomen in een boomgaard, Heerweg 1 in Sint-Gillis-Waas.

Wanneer? De hele zomer van woensdag tot zondag, van 14 tot 22 uur.

Waarom naar daar? Fruitbedrijf Tack-De Cauwer uit Sint-Gillis-Waas heeft zich niet uit het veld laten slaan door de Russische boycot op Europese producten. Ze persten de appelen en peren waarmee ze bleven zitten tot fruitsap. Maar ze schenken ook streekbiertjes en andere dranken in hun boomgaard.

Toegang? Gratis

Ingrid De Cauwer en Luc Tack in hun zomerbar De Zevenster.
Kristof Pieters Ingrid De Cauwer en Luc Tack in hun zomerbar De Zevenster.

Koer Bonjour (Temse) 

Waar? Op de koer van basisschool De Klimroos, Clemens De Landtsheerlaan 3.

Wanneer? Koer Bonjour is open van 18 juli tot en met 11 augustus, telkens op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Waarom naar daar? Gezellige zomerbar, leuke en familiale sfeer, met streetfood, tapas, artisanale producten en streekbieren, maar ook lokale dj’s, jong muziekgeweld en een speeltuin. Dolle pret voor alle leeftijden.

Toegang? Gratis 

Zomerbar Koer Bonjour.
Charite Smet Zomerbar Koer Bonjour.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.