Dag van de Trage Weg met gegidste wandeling

De Stadhouderboschwegel, één van de trage wegen in Belsele. De nieuwe en vierde wandelbrochure in Sint-Niklaas wordt op de Dag van de Trage Weg zondag voorgesteld.
JVS De Stadhouderboschwegel, één van de trage wegen in Belsele. De nieuwe en vierde wandelbrochure in Sint-Niklaas wordt op de Dag van de Trage Weg zondag voorgesteld.
Op de Dag van de Trage Weg, komende zondag 21 oktober, stellen de stad en het Regionaal Landschap Schelde-Durme een nieuwe wandelbrochure voor. Dat gaat gepaard met een gratis geleide landschapswandeling met start om 13.30 uur op de parking van De Ster aan de Lange Rekstraat in Sint-Niklaas.

Om de vaak heel bijzondere trage wegen in de kijker te zetten, werden sinds 2015 al drie nieuwe wandelbrochures uitgegeven. Daarin stond telkens een andere deelgemeente centraal. Na Belsele, Nieuwkerken en Sinaai sluit Sint-Niklaas nu het rijtje. “Thema deze keer is de ingrijpende ruimtelijke transformatie die de stad sinds de afgelopen 200 jaar onderging. Terwijl Sint-Niklaas in de vroege 19de eeuw nog een lieflijk dorpje was, verrees in de daaropvolgende decennia in sneltempo een industriële stad. De wandelbrochure belicht de impact daarvan op de landelijke omgeving. 

Tegelijk gaat er ook aandacht naar de huidige veranderingen. Aan de hand van concrete voorbeelden ontdek je hoe Sint-Niklaas verstedelijking en respect voor natuur en landschap met elkaar probeert te verbinden”, vertelt Eva Galle van Regionaal Landschap Schelde-Durme. Aan de brochure werkten ook drie lokale fotoclubs mee. Het gaat om fotoclub Flash, fotoclub PiXeL en fotoclub Tereken.

Om de nieuwe wandelbrochure in de kijker te zetten, wordt zondag een landschapswandeling georganiseerd. Onderweg lichten ervaren gidsen thema’s uit de brochure toe. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig. De wandeling start om 13.30 uur aan taverne Het Kookpotje in de Lange Rekstraat 40 in Sint-Niklaas. Het einde van de wandeling is voorzien omstreeks 16 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.