Colruyt en OCMW schotelen gezonde én goedkope gerechten voor

OCMW-voorzitter Mike Nachtegael, Wim Verbesselt van Colruyt en doelgroepenmedewerker Karima Harrouch.
Foto Joris Vergauwen OCMW-voorzitter Mike Nachtegael, Wim Verbesselt van Colruyt en doelgroepenmedewerker Karima Harrouch.
Lekker en evenwichtig koken als je niet veel geld hebt, is niet altijd makkelijk. Met 'Aan tafel in 1-2-3 euro' pakken Colruyt en het OCMW van Sint-Niklaas nu uit met een speciaal receptenboekje voor mensen met een kansenpas.

Dat boekje bevat zes makkelijke recepten die maximaal 1, 2 of 3 euro per persoon kosten. Wie een kansenpas heeft - in Sint-Niklaas zijn dat zo'n 5.000 inwoners - kan zich hiervoor inschrijven en krijgt dat gratis receptenboekje om de twee weken in de brievenbus. "En er is een prijsgarantie", stelt Wim Verbesselt van Colruyt.


"Ook bij prijsschommelingen van de producten zullen gebruikers nooit meer dan de vooraf vastgestelde maximumprijs betalen. Bovendien staat in het boekje heel duidelijk aangegeven wat de prijs is van alle producten samen, in de verpakking. Geen verrassingen aan de kassa dus. En we geven ook tips mee om restjes opnieuw te gebruiken en om kinderen te laten meehelpen in de keuken." Een voorbeeld: het gerecht 'zuiderse groenten met gehakt' met acht verschillende artikelen kost 3 eur per portie, met een maximumbedrag van 9 euro aan de kassa voor drie porties.

Motiveren

"We willen hiermee mensen met een beperkt budget helpen én motiveren om zelf aan de slag te gaan met recepten en slim inkopen te doen. Niemand in de winkel zal dat ook merken, alles verloopt zoals bij een gewoon supermarktbezoek", aldus OCMW-voorzitter Mike Nachtegael (sp.a).


Iedereen die over een kansenpas beschikt, krijgt binnenkort een brief met een inschrijvingsformulier bij om 'Aan tafel in 1-2-3 euro' te ontvangen.


Info: 0800/900.76. (JVS)