Chef-kok en bloemkunstenaar slaan handen in elkaar bij Nova

Chef-kok Guy De Jonghe aan de slag in de keuken van zijn restaurant 'Nova'.
Foto Joris Vergauwen Chef-kok Guy De Jonghe aan de slag in de keuken van zijn restaurant 'Nova'.
Restaurant Nova op de Grote Markt in Sint-Niklaas pakte het voorbije weekend uit met het foodevent 'Elements'. Chef-kok Guy De Jonghe trok twee avonden na elkaar alle registers open, waarmee hij bewees dat zijn restaurant klaar is voor een volgende stap.

Drie jaar na de start lijkt Nova dan ook de troeven in handen te hebben voor een mooie vermelding in de culinaire gids Gault&Millau, die dit najaar weer verschijnt. Met het gastronomisch diner van acht gangen gooide de chef het voorbije weekend hoge ogen. En de klanten konden aan tafel hun ogen ook meer dan gewoonlijk de kost geven, want het restaurant werkte samen met bloemsierkunstenaar Daniël Ost om extra beleving te creëren rond de thema's water, aarde, vuur en lucht.


De bloemsierkunstenaar had nog een unieke primeur in petto, namelijk een nieuwe eetbare orchideevariant. Nova zorgde op deze manier voor een dag vol culinaire ontdekkingen met een artistieke en florale strik errond. (JVS)