Brandweer redt jonge ree uit gracht in Sinaai

Kristof Pieters
De brandweer van Sint-Niklaas heeft zondag een kleine ree gered.  Het dier zat gevangen tussen de afsluitingen die aan beide kanten van een gracht stonden.

Het waren enkele bewoners uit de Leestraat in deelgemeente Sinaai die zondag de hulpdiensten alarmeerden nadat een kleine ree in een gracht was gesukkeld. De bewoners hadden eerst zelf al geprobeerd om het diertje uit zijn benarde positie te bevrijden, maar dat lukte niet. De brandweer kwam met een ploeg, gewapend met waadpakken, ter plaatse om de jonge ree te vangen. Na enkele mislukte pogingen slaagden ze erin om het dier te pakken. De jonge ree werd vervolgens een eindje verderop op een landweg weer vrijgelaten. Hoewel het tijdens de reddingsoperatie enkele keren onzacht in aanraking kwam met de tuinafsluiting raakte de ree niet gewond. Eind goed al goed dus.

Het dier zat vast in een gracht tussen twee tuinafsluitingen.
Kristof Pieters Het dier zat vast in een gracht tussen twee tuinafsluitingen.
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Na enkele pogingen slaagde de brandweer erin om het dier te vangen.
Kristof Pieters Na enkele pogingen slaagde de brandweer erin om het dier te vangen.
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.