Bouwkraan valt om op werf; grote ravage maar geen gewonden

Kristof Pieters
In de Botermelkstraat in Sint-Niklaas is woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur een bouwkraan omgevallen. Die stond op de werf van een woning in aanbouw. De ravage is groot, maar er vielen gelukkig geen gewonden.

Het ongeval gebeurde op het moment dat er een pak met bakstenen omhoog werd gehesen. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er juist is misgegaan.

De schade is wel aanzienlijk. Een stelling werd helemaal vernield, de zij- en achtergevel in opbouw raakten ook beschadigd, net als de gevel en achterbouw van de naastgelegen woning. De giek van de kraan miste op twee meter na een derde woning. Door het ongeval moesten alle werkzaamheden onmiddellijk gestaakt worden. De werf werd door brandweer en politie verzegeld.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Natacha Verpoort

    Veiligheid overbrugt? Want dat is typisch voor de kranen van Arcomet en zeer gemakkelijk uit te voeren om zo meer gewicht te kunnen hijsen!!!