BOTS krijgt Open Minds Award

Met een intiem huiskamerconcert trapte Frank Vander Linden de feestweek voor één jaar BOTS af, een maand geleden.
RV Met een intiem huiskamerconcert trapte Frank Vander Linden de feestweek voor één jaar BOTS af, een maand geleden.
Het initiatief BOTS in Sint-Niklaas heeft een Open Minds Award gekregen van Zorgnet Icuro, de grootse koepelorganisatie van zorginstellingen in Vlaanderen.

BOTS, een initiatief van psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus, is een plek voor iedereen met een psychosegevoeligheid, buiten de muren van de psychiatrische kliniek. Het is gevestigd in Pand Zestien in de Dr. Verdurmenstraat 16 in Sint-Niklaas, waar iedereen vrijblijvend langs kan gaan voor een koffie en een gesprek. Er is een ontspannend én ook een therapeutisch aanbod, maar het gaat er heel laagdrempelig aan toe. Geen doorverwijzingen, intakes of aanmeldingen, maar een goed gesprek staat er centraal. In BOTS werken vrijwilligers en hulpverleners, een team met ervaring dat kan helpen en ondersteunen.

Voor Zorgnet Icuro, de grootse koepelorganisatie van zorginstellingen in Vlaanderen, is BOTS na amper één jaar al goed voor een Open Minds Award. Die awards worden uitgereikt aan waardevolle initiatieven voor een betere geestelijke gezondheidszorg. BOTS won in de categorie ‘Ik heb toegang tot de gepaste zorg wanneer nodig’. Voor BOTS is er als prijs een mooi kunstwerk en een geldbedrag. Intussen zal het team van BOTS het komende jaar het initiatief ook uitdragen in andere regio’s in Vlaanderen. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Soske Vermeulen

    Een mooie erkenning en bekroning voor al wie zijn schouders zet onder dit initiatief. Het helpt de psychosegevoeligheid uit de taboesfeer te halen en draagt bij aan een betere geestelijke gezondheidszorg. Goed bezig PC Sint-Hieronymus. Doe zo verder.