Boekhandel ‘t Oneindige Verhaal sluit eind dit jaar de deuren: “Moeilijk te concurreren tegen Waasland Shopping Center en e-commerce”

Tim en Herwig Staes van boekhandel 't Oneindige Verhaal. (archieffoto)
JVS Tim en Herwig Staes van boekhandel 't Oneindige Verhaal. (archieffoto)
De onafhankelijke boekhandel ‘t Oneindige Verhaal in de Stationsstraat in Sint-Niklaas sluit eind dit jaar de deuren. Bijna een kwarteeuw lang behoorde ‘t Oneindige Verhaal tot het kruim van de Vlaamse kwaliteitsboekhandels.

Herwig Staes en zijn zoon Tim, uitbaters van ‘t Oneindige Verhaal, houden er eind dit jaar mee op. Een grote aderlating voor de Stationsstraat én voor Sint-Niklaas, want ‘t Oneindige Verhaal bleek meer dan alleen een winkel. De uitbaters engageerden zich voor tal van (literaire) evenementen en er vonden boekvoorstellingen van heel wat auteurs plaats, tot zelfs Tom Lanoye. In 2007 verhuisde de boekhandel van de Nieuwstraat naar de Stationsstraat, waar het verhaal na bijna 25 jaar straks eindigt.

“Tot onze grote spijt is ons verhaal niet oneindig gebleken”, klinkt het bij Herwig en Tim Staes. “Te veel factoren zorgen ervoor dat het openhouden van onze boekhandel economisch steeds moeilijker wordt op langere termijn. De explosie van de e-commerce, de blijvende, verstikkende druk van het Waasland Shopping Center en de aanhoudende leegstand in het centrum maken dat het winkelend publiek steeds meer wegblijft. Daarom sluiten wij uiterlijk eind dit jaar onze deur.”

Tot eind dit jaar houdt ‘t Oneindige Verhaal een totale uitverkoop. Er geldt een korting van vijftig procent op de voorraad boeken, strips, dvd’s, cd’s en vinyl en tien procent korting op alle nieuwe boeken en cd’s van 2019. Boeken bestellen blijft nog mogelijk, ook met korting. Boekenbonnen blijven geldig tot eind 2019. 
Info: www.oneindigeverhaal.be, Stationsstraat 68 in Sint-Niklaas. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.