Bestuurster slipt en knalt tegen elektriciteitspaal

Gladheid verrast heel wat weggebruikers

De bestuurster slipte op het gladde wegdek en belandde tegen een paal.
Kristof Pieters De bestuurster slipte op het gladde wegdek en belandde tegen een paal.
Hoewel het KMI had gewaarschuwd voor gladheid en er voor het hele land een ‘code geel’ gold, lieten heel wat weggebruikers zich dinsdagochtend toch verrassen door plaatselijk spekgladde wegen. In de Kolkstraat in Nieuwkerken ging een auto aan het slippen en belandde deze tegen een elektriciteitspaal.

De hoofdwegen waren goed berijdbaar, maar op vele kleine wegen was het wegdek dinsdagochtend gevaarlijk glad. Dat ondervond de jonge bestuurster van een Peugeot 208 in de Kolkstraat in Nieuwkerken. De vrouw reed richting Buitenstraat. Net voor het kruispunt met de Portugesestraat kwam er een tegenligger waarvoor ze uitweek. Daarbij verloor de vrouw de controle over het stuur, waarna haar wagen tegen een houten elektriciteitspaal botste. Door de klap brak de paal volledig af. De kabels hielden de paal recht. De jonge vrouw kwam er met de schrik vanaf. Ze raakte niet gewond, maar haar auto raakte wel zwaar beschadigd. De brandweer en Eandis kwamen ter plaatse om de paal te beveiligen en vervolgens te vervangen.

Ook elders in het Waasland waren er enkele slippartijen, maar zware ongevallen bleven gelukkig uit.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Het was gevaarlijk glad dinsdagochtend op de weg.
Kristof Pieters Het was gevaarlijk glad dinsdagochtend op de weg.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.