Bestuurder raast met 127 kilometer per uur door bebouwde kom

Kristof Pieters
Bij verschillende snelheidscontroles in de stad hebben de motorrijders van de politie 17 hardrijders uit het verkeer gehaald. Eén raasde maar liefst met een snelheid van 127 km/uur door de bouwde kom.

De politie van Sint-Niklaas hield donderdag snelheidscontroles met onderschepping in onder meer de Prins Boudewijnlaan, Koningin Astridlaan, Prinses J. Charlottelaan, Rozenlaan en Nieuwe Baan. In totaal werden 2.179 bestuurders gecontroleerd. 226 bestuurders (10,4%) respecteerden de snelheidslimieten niet. 17 bestuurders werden door de motorrijders onmiddellijk uit het verkeer gehaald wegens overdreven snelheid. Zij werden ook onderworpen aan een alcoholcontrole en controle van de boorddocumenten. Een bestuurder is zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen kwijt nadat hij met 127 kilometer per uur voorbijscheurde in de bebouwde kom (maximaal 50 kilometer per uur). Nog eens zeven bestuurders werden betrapt op niet-handenvrij bellen achter het stuur.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Van vlierberghe

  Idd. Jurgen. Het zal duren tot er eens iets gebeurd. En dat gaat gebeuren wees daar maar zeker van.

 • Jurgen De Greyt

  Inderdaad Dave. Eens 19u gepasseerd zitten we hier precies op Spa-Francoshamps. Maar hier zullen ze niet controleren, want dat brengt te weinig in het laadje!

 • Dave Van vlierberghe

  Ik woon in de Lindenstraat in sint-Niklaas en je moet er s’avonds eens post vatten. Ze vliegen daar op momenten door tegen 150 volgens mij is nie normaal.

 • Patrick Moorthamer

  Is geen dag te vroeg, zou meer moeten gebeuren en zeker in zone dertig!