Bestelwagen vat vuur op E17 en gaat volledig in vlammen op

Een bestelwagen is vrijdag rond 11 uur volledig in vlammen opgegaan op de autosnelweg E17 ter hoogte van het klaverblad in Sint-Niklaas. De chauffeur bleef ongedeerd.

De bestuurder reed op de E17 richting Gent en was net voorbij de afrit Sint-Niklaas toen hij in de gaten kreeg dat er iets niet pluis was met zijn Renault. Hij slaagde er nog in om zich te parkeren op de pechstrook waarna luttele tellen later het motorgedeelte van de bestelwagen al in lichterlaaie stond. De brandweerposten van Sint-Niklaas en Kruibeke snelden ter plaatse, maar het vuur greep bijzonder snel om zich heen. Bij hun aankomst was de camionette reeds grotendeels ten prooi gevallen aan de vlammen. Twee rijstroken van de hoofdrijbaan en de linkerrijstrook van de parallelweg werden tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten voor het verkeer wat al snel een lange file veroorzaakte. Het voertuig brandde nagenoeg volledig uit. Ook wat klein werkmateriaal, dat in de laadruimte lag, ging verloren. Een technisch defect aan de motor ligt aan de oorzaak van de brand. De bestuurder kwam er met de schrik van af.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.