Belangrijk: Huisartsenwachtpost verhuist donderdag naar nieuwe locatie

De tijdelijke Covid-19 Huisartsenwachtpost verhuist van de parking van de spoed aan de Hospitaalstraat naar de campus van AZ Nikolaas, met toegang via de Moerlandstraat, en gaat donderdag om 8 uur open.
JVS De tijdelijke Covid-19 Huisartsenwachtpost verhuist van de parking van de spoed aan de Hospitaalstraat naar de campus van AZ Nikolaas, met toegang via de Moerlandstraat, en gaat donderdag om 8 uur open.
De tijdelijke Covid-19 Huisartsenwachtpost verhuist vanaf donderdag 26 maart om 8 uur naar een nieuwe locatie. De wachtpost zal zich niet meer op de spoedgevallenparking aan de Hospitaalstraat bevinden, maar wel binnen de campus van het AZ Nikolaas aan de Moerlandstraat in Sint-Niklaas. De ingang bevindt zich links naast de hoofdingang, vlak naast het stadspark. Patiënten kunnen daar het terrein oprijden en zich bovengronds parkeren. Men moet nog steeds eerst telefonisch een afspraak maken via de huisarts of Huisartsenwachtpost Waasland op het nummer 03 361 03 61.

De druk op de tijdelijke Covid-19 Huisartsenwachtpost op de spoedgevallenparking werd de voorbije dagen te groot, met gemiddeld 150 patiënten per dag. Daarom schakelt de Huisartsenkoepel Waasland naar de tweede fase van het crisisplan, ook omdat de komende dagen nog een grote toevloed aan patiënten wordt verwacht. Dat betekent dat de huisartsenwachtpost verhuist van de spoedgevallenparking naar een nieuwe locatie binnen de campus Sint-Niklaas-Moerlandstraat van het AZ Nikolaas.

Die nieuwe wachtpost wordt vanaf donderdagmorgen om 8 uur in gebruik genomen. De tijdelijke wachtpost op de spoedgevallenparking wordt stopgezet.

JVS

Vlotte doorstroming

“Op de nieuwe locatie kunnen tot acht huisartsen gelijktijdig raadpleging houden en is er een vlotte doorstroming mogelijk naar de dienst medische beeldvorming, het labo, de spoedgevallendienst en het beddenhuis van het AZ Nikolaas”, melden de Huisartsenkoepel Waasland en het AZ Nikolaas.

De toegang tot de nieuwe huisartsenwachtpost verloopt niet via de hoofdingang van het ziekenhuis, maar via een volledig gescheiden traject langs de kant van het stadspark, waar zich de logistieke toegang en de artsenparking bevindt. Patiënten kunnen daar het terrein oprijden en zich bovengronds parkeren. (zie plan onderaan)
De nieuwe huisartsenwachtpost zal dagelijks open zijn tussen 8 en 20 uur.

Dezelfde regels blijven gelden:
Patiënten met symptomen die op een mogelijke besmetting Covid-19 kunnen wijzen, moeten zich eerst telefonisch melden, op weekdagen bij de eigen huisarts, in het weekend bij de huisartsenwachtpost op 03 361 03 61. Het is niet de bedoeling dat er rechtstreeks naar de spoedgevallendienst wordt gegaan. De huisarts zal deze patiënten, indien nodig, doorverwijzen naar een collega-huisarts in de tijdelijke wachtpost.

De gewone huisartsenwachtpost in Sint-Niklaas (Prinses Josephine Charlottelaan) blijft gewoon bereikbaar voor alle andere niet-coronagerelateerde klachten. De wachtposten in Beveren en Sint-Gillis-Waas zijn tijdelijk gesloten. 

RV