Barbara Ongena (33) kwam niet door brand om het leven: ex-man nu officieel aangehouden op verdenking van moord

De vrouw verkeerde in een echtscheidingsprocedure met haar ex, en die man werd na de feiten opgepakt. Hij is vandaag aangehouden voor moord door de onderzoeksrechter.
RV De vrouw verkeerde in een echtscheidingsprocedure met haar ex, en die man werd na de feiten opgepakt. Hij is vandaag aangehouden voor moord door de onderzoeksrechter.
De 33-jarige Barbara Ongena is wel degelijk vermoord en niet om het leven gekomen door de brand in haar flat in Sint-Niklaas. De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft donderdag haar ex-man Dennis P. aangehouden op verdenking van moord.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De jonge vrouw werd dinsdagavond dood teruggevonden in haar appartement in de Oude Molenstraat in Sint-Niklaas. Er had een korte brand gewoed maar de omstandigheden bleken meteen verdacht. Een getuige had even voordien een man de flat zien verlaten. Het vuur was ontstaan aan de matras van het bed, maar de vrouw rookte niet en bovendien was de rookmelder afgegaan. De verdenking viel meteen op haar ex-man Dennis P. De vrouw had hem pas een maand geleden verlaten, er liep een echtscheidingsprocedure.

Vanmorgen bracht een afstappingsteam van het parket en de onderzoeksrechter een bezoek aan het appartement. Blijkbaar was de bewijslast voldoende om de ex-man nu officieel in verdenking te stellen. Alles wijst erop dat hij de vrouw gewurgd heeft en de moord daarna probeerde te verdoezelen door brand te stichten. Het koppel heeft samen twee zoontjes van 8 en 6 jaar. Zij zijn nu opgevangen door familie.

Voor de deur van het appartement zijn intussen bloemen neergelegd door vrienden van het slachtoffer.

Kristof Pieters9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vera Franck

  BABS was een toffe vrouw , ze deed haar werk graag en zag ook veel mensen doordat ze in het koopcentrum werkte ( schoppingcentrum ) ze was altijd vriendelijk . R.I.P BABS We zullen je missen .

 • bart vansteenkiste

  pascal us kan zoiets niet voorkomen , hoelang is geleden van en zekere nancy mestdag , en deze was nog getrouwd maar de man kon het niet verkroppen dat ze aan houde , hier zelfde liedje ze is nog niet gescheiden en 1 maand alleen wonen en al met een vreemde willen daten sorry man , maar dit is wel geen respect hebben als u uit een scheiding komt wacht dan liever 2 jaar en ga ver uit zijn beurt wonen , maar voorkomen kan u nooit.

 • Pascal Vijnck

  De dader is zogoed als altijd iemand van zeer nabij. Echt erg zo een drama s . Spijtig dat een relatie breuk tot zoiets kan leiden... Het moment en de manier waarop een breuk tot stand komt kan veel drama s voorkomen. Als vrienden uiteen gaan meestal een utopie maar het is wel mogelijk zolang er eerlijk gesproken word en beide partijen alvast niet elkaar de duivel aandoen ... Een goede eerlijke financiële regeling is alvast een heel goed begin.

 • Bruno Draulans

  En wie is hier nu evcht het slachtoffer van? De kinderen. Hun ma weg en hun pa in de gevangenis. Die gaan constant aan gesproken worden daarover. Wat een wereld leven wij toch in.

 • Ingrid Charlier

  Verschrikkelijk voor die arme kindjes. Hun moeder vermoord en hun vader voor jaren de gevangenis in. Weer zo een vent die vond dat zijn vrouw zijn eigendom was.