Exclusief voor abonnees

Barbara (33) werd vermoord door haar ex, die de moord op zijn moeder kopieerde

Barbara Ongena en Dennis P.
RV Barbara Ongena en Dennis P.
Barbara Ongena (33) is wel degelijk met geweld om het leven gebracht door haar ex-man Dennis P. De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft de man donderdag aangehouden op verdenking van moord. Het motief was hun relatiebreuk. Het koppel had de volgende dag een afspraak bij de notaris om hun echtscheiding af te handelen. Opvallend: de moeder van P. overleed tien jaar geleden in quasi dezelfde omstandigheden. Dennis P. ondernam donderdag een zelfmoordpoging in de gevangenis.

Barbara Ongena werd dinsdagavond dood teruggevonden in haar appartement in de Oude Molenstraat in Sint-Niklaas. Er had een korte brand gewoed maar de omstandigheden bleken meteen verdacht. Het vuur was ontstaan aan de matras van het bed maar de vrouw rookte niet en de rookmelder was meteen afgegaan. Bovendien had een getuige even voordien een man de flat zien verlaten. De verdenking viel meteen op Dennis P. van wie Barbara sinds enkele weken gescheiden leefde.

Donderdagochtend bracht een afstappingsteam van het parket en de onderzoeksrechter een bezoek aan het appartement. Blijkbaar was de bewijslast voldoende om de man nu officieel in verdenking te stellen. Alles wijst erop dat hij de vrouw gewurgd heeft en de moord daarna probeerde te verdoezelen door brand te stichten. Het koppel heeft samen twee zoontjes van 8 en 6 jaar. Ze zijn nu opgevangen door familie.

Verliefd geworden op voetbalcoach

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elisa deJong

  Mss lukte de relatie met de coach niet en kreeg hij weer een kans, dat is nu allemaal voorbij deze kans, door deze gruwel laffe moord op de mamma van twee

 • Christine Laevers

  Mag ik antwoorden ? 'Dikwijls' haalt het niet bij het alarmerend hoog en toenemend aantal van moorden op vrouwen waarvan velen al eerder aangifte hadden gedaan bij de politie wegens huiselijk geweld (Jos Schepens). Het aantal mishandelde vrouwen is immens veel groter dan het aantal mishandelde mannen (John Deroo). Een scheiding hoort bij het leven. Er zijn momenteel heel veel samengestelde gezinnen. Gelukkig zijn er ook nog sportieve mannen met een fair play houding.

 • John De roo

  @Jos Schepens: het blijft verkeerd natuurlijk maar het is idd een feit dat een vrouw een man soms psychisch kan kraken en de politie lacht dat gewoon weg als je als man aangifte doet. Ik ben een hevig voorstander en vechter voor gelijke rechten voor vrouwen, ik sta op de eerste rij. Maar waar ik niet tegen kan is het moment dat er gescheiden moet worden heeft het overgrote deel ineens nog nooit van emancipatie gehoord en dan opeens zijn zij de schaapjes die beschermd moeten worden.

 • marcel de baerdemaeker

  ik ben een man, maar niet eentje die onnozele dingen uithaalt en zeker geen geweld gebruikt, laat staan moorden pleegt. Ik ben het met iedereen eens dat dit niet kan of mag, maar ik weet uit ervaring dat er ook zo enkele vrouwen rondlopen met moord ideeën. En beweren dat die mensen ziek zijn is waar maar waar ligt de grens tussen gezond verstand en kennis hebben van wie way gaat doen?

 • Bertil Smeets

  @johanneke Li, het is gemakkelijk gezegd de scheiding aanvaarden van de ene dag naar de andere maar als ge een tijdje samen bent bij iemand en twee kinderen hebt van 6 en 8 is dat niet evident en kunnen sommigen dat moeilijk aanvaarden met een drama als gevolg.