Anfiteatro houdt poëtisch-muzikale avond rond Italië en WOI

AFP
De Wase cultuurkring ‘Anfiteatro-amici della cultura italiana’ sluit zich aan bij de herdenking van het einde van WOI en brengt een poëtisch-muzikale avond rond Italië en de ‘Grande Guerra’.

Ook de Italië-minnende vereniging Anfiteatro herdenkt het einde van de Eerste Wereldoorlog, precies honderd jaar geleden. De vereniging kan rekenen op de inbreng vanuit de eigen kring om er op vrijdag 9 november een heuse poëtisch-muzikale avond van te maken. Onder leiding van stichter Achille Ziccardi en met Karen Van Meerssche als gastdirigente brengen de tien leden van Anfiteatro’s kamerkoor La Piazzetta een waaier aan Italiaanse volksliederen uit en over de oorlog. Marc Van Meerssche zorgt voor de begeleiding op piano, Eddy De Haes vertolkt een trompetsolo.

Daniëlle Van Gael en Herman Cole lezen poëzie voor van oorlogsvrijwilliger Giuseppe Ungaretti en van de gevierde streekgenoot Anton van Wilderode. Ook een documentaire rond de ‘Grande Guerra’ uit de Sint-Niklase zusterstad Lucca, in Toscane, komt aan bod. Alle teksten worden zowel in het Nederlands als in het Italiaans gepresenteerd.

De avond ‘Era una notte che pioveva’ vindt plaats op vrijdag 9 november vanaf 20 uur in de bibliotheek op het Hendrik Heymanplein in Sint-Niklaas. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, met een glaasje erbij na afloop. Inschrijven kan via secretariaat@anfiteatro.be. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.