Acteurs voor het eerst op planken met 'Nen Nuve Frak'

De groep acteurs uit inloopcentrum Den Durpel aan het werk tijdens een repetitie voor 'Nen Nuve Frak'.
Foto Joris Vergauwen De groep acteurs uit inloopcentrum Den Durpel aan het werk tijdens een repetitie voor 'Nen Nuve Frak'.
Een groep mensen uit inloopcentrum Den Durpel staat komend weekend op het podium met hun theaterstuk 'Nen Nuve Frak', een sociaal-artistiek project.

Voor de meeste acteurs is het de eerste keer dat ze op een podium staan. Ze vonden elkaar in inloopcentrum Den Durpel in de Mercatorstraat, een plek van het CAW waar mensen die het om welke reden dan ook even moeilijk hebben anderen kunnen ontmoeten, dagelijkse dingen kunnen regelen, aan lage prijzen iets eten en deelnemen aan activiteiten. Dit theaterstuk is dan ook een sociaal-artistiek project, méér dan alleen een toneelopvoering. "We werken aan dit stuk met een groep mensen die doorgaans moeilijk in contact komen met cultuur in de brede zin van het woord", schetst regisseur Debbie Vercauteren. "We laten hen niet alleen proeven van cultuur, maar we gaan vooral samen een hele periode op weg met de voorstelling als het einddoel. Door samen dat groeiproces door te maken, bouwen deze mensen een groter zelfvertrouwen op en beseffen ze dat ze tot meer in staat zijn dan ze misschien wel dachten." De stad gaf ook middelen uit het budget voor armoedebestrijding om deze productie mogelijk te maken. De première vindt vandaag plaats om 20 uur. Ook op zaterdag (20 uur) en zondag (15 uur) zijn er voorstellingen, telkens in zaal Antigone van OLV Presentatie in de Spoorweglaan 1 in Sint-Niklaas. Info en tickets: 03/777.58.20. (JVS)