Aanleg nieuwe fietsoversteek Plezantstraat van start

Op het kruispunt van de Plezantstraat met de Spoorweglaan wordt vanaf maandag een nieuwe fietsoversteekplaats richting Westerstraat ingericht.
JVS Op het kruispunt van de Plezantstraat met de Spoorweglaan wordt vanaf maandag een nieuwe fietsoversteekplaats richting Westerstraat ingericht.
Komende maandag 5 november starten in de Plezantstraat de werkzaamheden voor de aanleg van een fietsoversteek tussen de Westerstraat en de Spoorweglaan. Daarmee wordt opnieuw een ‘missing link’ weggewerkt van de Waaslandroute voor fietsers. Begin december is de nieuwe fietsoversteek klaar.

De aanleg van een dubbelrichtingfietspad langs de ene kant van de Spoorweglaan gebeurde de voorbije zomer al. Nu volgt de laatste geplande aanpassing op dat deel van de Waaslandroute, met de herinrichting van het kruispunt van de Plezantstraat met de Spoorweglaan. Ter hoogte van het RVA-kantoor, aan de hoek Plezantstraat-Spoorweglaan, verdwijnt de rechtsafslagstrook voor auto’s en komt er een opstelzone voor fietsers in de plaats. Die opstelzone wordt via een nieuwe oversteekplaats voor fietsers in beide rijrichtingen verbonden met de fietsstraat Westerstraat. Daarbij wordt ook het middeneiland in de Plezantstraat aangepast om het kruispunt overzichtelijker te maken.

De werkzaamheden zullen de komende weken in verschillende fases verlopen, om de hinder op het drukke kruispunt zo beperkt mogelijk te houden. “Tijdens de werken zullen alle bewegingen mogelijk blijven, maar zal het verkeer tijdelijk over één rijstrook minder beschikken. Ook fietsers, met de fiets aan de hand, en voetgangers zullen langs de werfzone kunnen passeren”, schetst schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA).

Fietssnelweg

“Met de aanleg van deze fietsoversteek wordt een nieuwe stap gezet in het wegwerken van de missing link in de Waaslandroute, de fietssnelweg die langs de spoorlijn Antwerpen-Gent loopt en via de stadskern van Sint-Niklaas een veilige fietsverbinding maakt tussen Nieuwkerken en Belsele-Sinaai. Met de opening van het vernieuwde kruispunt Driekoningen werd eerder dit jaar ook al een deel van het traject gerealiseerd. Ook de fietsstraat Westerstraat en de fietsoversteek op het Westerplein maken deel uit van de Waaslandroute. Wat nu nog volgt, is de bouw van een fietsbrug en fietsverbinding vanaf de Nieuwe Molenstraat over Vijfstraten naar de Noordlaan en de aanleg van een snelle fietsverbinding in de spoorwegberm langs de Noordlaan.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.