33-jarige vrouw omgekomen bij woningbrand in Oude Molenstraat

De straat was tijdens de interventie afgesloten. Het parket komt nu ter plaatse voor een onderzoek.
Kristof Pieters De straat was tijdens de interventie afgesloten. Het parket komt nu ter plaatse voor een onderzoek.
Bij een woningbrand in de Oude Molenstraat in Sint-Niklaas is dinsdag een 33-jarige vrouw om het leven gekomen. Het vuur bleef lange tijd onopgemerkt en was al grotendeels uit zichzelf gedoofd.

De brandweer werd dinsdagavond niet opgeroepen voor een woningbrand, maar wel om een deur te openen in de Oude Molenstraat. Het ging om een huis vlak naast de Fiat-garage De Maeyer. De hulpdiensten waren gealarmeerd omdat de bewoonster geen gehoor gaf toen er werd aangebeld. Ter plaatse stelde de brandweer vast dat de ramen op de bovenverdieping zwartgeblakerd waren. Het vermoeden dat er een brand had gewoed, werd al snel bevestigd toen de hulpdiensten zich een toegang tot het huis forceerden. Binnen werd inderdaad een vuurhaard aangetroffen. Er bleek een bijzonder zware rookontwikkeling te zijn, maar het vuur was al grotendeels gedoofd door een gebrek aan zuurstof.

Even later trof de brandweer het levenloos lichaam aan van een jonge vrouw. Het gaat om de 33-jarige bewoonster. Aanvankelijk bestond de vrees dat haar twee kinderen aanwezig waren. Het was namelijk de babysit die had aangebeld omdat ze die avond op de kinderen zou letten. Er werden meteen verschillende ziekenwagens en een MUG-team opgeroepen. Na het doorzoeken van de woning bleek dat ze gelukkig niet aanwezig waren. De politie bevestigt alleszins dat er geen andere slachtoffers zijn buiten de vrouw. Het parket stuurt een branddeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Caat Hendrickx

  Sterkte

 • Rudiger De Mul

  Heel veel sterkte aan de familie, vrienden en kennissen.

 • Patrick Van Bogaert

  Heel veel sterkte

 • Vicky Ryckaert

  Heel veel sterkte bij dit verlies!

 • Vera Franck

  Sterkte aan de familie .