30 procent van chauffeurs rijdt te snel in schoolomgeving

Photo News
Tijdens de eerste week van het nieuwe schooljaar hield de politie van Sint-Niklaas snelheidscontroles in de schoolomgevingen met een zone 30. Maar liefst 30% van de chauffeurs was in overtreding.

In totaal controleerde de politie 1.044 voertuigen in de Pastorijstraat, Hertjen, Breedstraat, Kemzekestraat en Belseledorp. 313 bestuurders reden te snel (30,93 %). De hoogst gemeten snelheid in de zone 30 km/u, bedroeg maar liefst 70 km/u. De bestuurder mag zich verwachten aan een dagvaarding voor de politierechtbank en riskeert de intrekking van z’n rijbewijs. De verkeersdienst van de politie Sint-Niklaas zal in de toekomst op regelmatige basis controles uitvoeren in de schoolomgevingen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • pat mes

    Mij sturen ze langs 2 scholen en 2 klinieken om naar huis te rijden, terwijl ik langs een weg zou kunnen die ik vroeger nam maar nu omgekeerde rijrichting is geworden door hun zo goed circulatie plan. Dit plan veroorzaakt meer problemen dan ze op te lossen. Alle verkeer naar hetzelfde punt sturen en dan nog plaatsen waar scholen , klinieken en woonwijken zijn. Goed bezig daar op de dienst verkeer.

  • Marc Spandel

    Er zijn spijtig genoeg situaties, en ik geef grif toe dat ik dit zelf regelmatig tegen kom, dat ik plots een bord zie dat het einde van een zone 30 aanduidt en ik niet wist dat ik in een zone 30 reed! Waarom niet overal dynamische borden of vaste borden met opvallende leds aanbrengen? Waarom kleine weggestoken bordjes ver verwijderd van de rijbaan op het voetpad of tussen bomen? Om te kunnen 'pakken'(ontvangen)?