170 leerlingen Broederschool Driegaaien planten vrijdag 3.000 bomen aan

De leerlingen van Driegaaien op hun avontuurlijke speelplaats (archieffoto). Vrijdag planten ze in Sinaai een nieuw bos aan.
JVS De leerlingen van Driegaaien op hun avontuurlijke speelplaats (archieffoto). Vrijdag planten ze in Sinaai een nieuw bos aan.
170 leerlingen van de Broederschool Driegaaien uit Sint-Niklaas gaan vrijdag samen met leerkrachten, ouders en grootouders bijna 3.000 bomen aanplanten. Het resultaat wordt een gemengd loofbos van 1,5 hectare in Sinaai.

Na de recente verbouwingen aan de basisschool aan Driegaaien wil het schoolbestuur de verloren moestuintjes compenseren. “Met de aanplanting van een nieuw bos draagt de school, na de aanleg van een eigen natuurspeeltuin, opnieuw een steentje bij aan de vergroening van de stad”, klinkt het.

Zowat drieduizend bomen liggen er klaar om vrijdag de grond in te gaan. Dat gebeurt aan het kruispunt van de Haneweestraat met de Pater Christophestraat in Sinaai. Ze trekken met 170 kinderen, van de derde kleuterklas tot het zesde leerjaar, naar de deelgemeente om het bos te gaan planten. “Ik ben heel trots op alweer een fantastisch project en ik ben vooral erg blij met de groene samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten, ouders en grootouders”, aldus directeur Veerle Vereecken. “Want ook ouders en grootouders komen vrijdag mee planten, net zoals ze bij het aanleggen van de schooltuin mee inspraak hadden en nog steeds helpen bij het onderhoud.” 

JVSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.