“Veel interesse voor een job bij de politie”: eerste keer ‘Lokale politie komt naar je toe’ geslaagd

RV
De eerste actie ‘Lokale politie Sint-Niklaas komt naar je toe’ het voorbije weekend in Sinaai was geslaagd. Heel wat mensen bleken geïnteresseerd in een job bij de politie.

De lokale politie van Sint-Niklaas zette zondag de tenten op in het gemeentehuis van Sinaai, waar tal van activiteiten waren voor jong en oud. “Met dit nieuwe initiatief wilden we een eerste stap zetten om meer zichtbaar en aanspreekbaar te zijn én de burgers te laten kennismaken met onze werking en dienstverlening. Het was meteen ook een gelegenheid om de wijkagent beter te leren kennen”, klinkt het bij de politie. “Er was heel veel interesse voor de infostand over werken bij de politie. De aanwezige beroepenvoorlichters gaven de hele middag antwoorden op vragen over een job bij de politie, de loopbaanmogelijkheden of over de selectieprocedure.”

Daarnaast werden 75 fietsen gelabeld, gaf de BIN-verantwoordelijke uitleg over de samenwerking tussen buurt en politie en luisterde de maatschappelijke cel naar burgers die specifieke vragen hadden rond pesten, homofobie tot discriminatie. Ook waren er twee gerechtelijke inspecteurs aanwezig, om uitleg te geven over de aanpak van druggebruik op straat of in parken, jongeren die overlast veroorzaken en vandalisme. “Het was een heel geslaagd initiatief. Dit idee zal in de toekomst zeker verder worden uitgewerkt”, klinkt het.

RV
RVReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.