"Liever oude fietsen dan vervuilende aanhangwagens"

Relletje tussen sp.a en CD&V in campagne

Oude fietsen inzetten in de verkiezingscampagne? In Sint-Niklaas gebeurt het opnieuw. In 2012 pakte Wouter Van Bellingen uit met roze fietsen van SOS 2012, die toen een hoofdrol speelden in zijn verkiezingscampagne, bij gebrek aan veel middelen. Deze keer duiken er opnieuw oude fietsen in het stadscentrum op, met de foto van Christel Geerts (sp.a). Maar niet iedereen vindt dat sympathiek. 

Patric Gorrebeeck (CD&V) heeft moeite om in het zadel te blijven bij het zien van de twee sp.a-campagnefietsen. "Wat als alle 294 gemeenteraadskandidaten in onze stad en alle 89 provincieraadskandidaten oude fietsen verzamelen en overal in de stad achterlaten tot 14 oktober? Dan kunnen échte fietsers hun tweewieler nergens meer kwijt. En is dit wel toegelaten?" 

De fiets met Christel Geerts op aan het station. "Wat als alle 294 gemeenteraads- en alle 89 provincieraadskandidaten oude fietsen verzamelen en overal in de stad achterlaten tot 14 oktober?", stelt Patric Gorrebeeck (CD&V).
RV De fiets met Christel Geerts op aan het station. "Wat als alle 294 gemeenteraads- en alle 89 provincieraadskandidaten oude fietsen verzamelen en overal in de stad achterlaten tot 14 oktober?", stelt Patric Gorrebeeck (CD&V).

Aanhangwagens

Volgens schepen Christel Geerts gaat het maar om twee fietsen. "Een sympathisant is mij verkiezingsborden komen vragen om aan zijn twee fietsen te hangen. Hij verplaatst die fietsen regelmatig en we hebben hem ook gevraagd om deze fietsen zeker ordentelijk te stallen. Daarom zagen wij niet direct een probleem met deze manier van campagne voeren. Ik heb er bewust voor gekozen om zelf geen affiches op mijn auto aan te brengen en wij hebben er ook bewust voor gekozen om geen aanhangwagens met reclame in te zetten, zoals CD&V wél doet. Wij voeren liever campagne op een iets meer milieuvriendelijke manier." 

Eén van de CD&V-aanhangwagens, in het dorp van Nieuwkerken. "Wij voeren liever campagne op een iets meer milieuvriendelijke manier", reageert Christel Geerts.
RV Eén van de CD&V-aanhangwagens, in het dorp van Nieuwkerken. "Wij voeren liever campagne op een iets meer milieuvriendelijke manier", reageert Christel Geerts.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.