"Hebben groene stadslobben niet nodig"

De streefbeeldstudie voor de invulling van drie noordelijke 'stadslobben' lokt heel wat reacties uit.

Volgens de oppositie had het schepencollege eerst het nodige huiswerk moeten doen vooraleer de bevolking al te informeren met 'plannen zonder enige juridische waarde'. CD&V-raadslid Jos De Meyer stelt dat de stad zich perfect kan baseren op het huidige gewestplan. "Mensen verlangen respect voor het gewestplan. Dat voorziet nog in woonruimte én behoud van de open ruimte. Daarom zijn die stadslobben helemaal niet nodig. Een studiebureau 91.403 euro betalen om zo'n schetsen af te leveren, zonder wetenschappelijk onderbouwde visie op woonbehoefte en mobiliteit, gaat te ver. Dit is te veel improvisatie."


Ook Vlaams Belang-raadslid Frans Wymeersch is hier niet over te spreken. "De bevolking krijgt op een infovergadering die plannen te zien, terwijl er in de gemeenteraad nog nooit een debat over is geweest. Dat zogenaamde lobbenstadmodel heeft geen enkele juridische waarde, maar lijkt nu al te worden verkocht als zijnde een 'genomen beslissing'. Het kan toch ook niet dat een idee van een studiebureau wordt voorgesteld door ambtenaren van de stad op een infovergadering voor de bevolking?"


De oppositie zet een debat over deze streefbeeldstudie alvast prominent op de agenda van de gemeenteraad later deze maand.


(JVS)