"Headliner al in club David Lynch"

SCOUTS HEBBEN OOK DIT JAAR BELOFTEVOLLE GROEPEN OP FESTIVAL KROCK

De scouts van Sint-Kristoffel op het festivalterrein, dat nog volop wordt klaargestoomd.
Foto Vergauwen De scouts van Sint-Kristoffel op het festivalterrein, dat nog volop wordt klaargestoomd.
De scouts van Sint-Kristoffel uit Sint-Niklaas zijn morgen toe aan de twintigste editie van hun festival Krock. Wat ooit begon als een klein feestje, is uitgegroeid tot een volwassen festival, met beloftevolle bands. "Onze headliner dit jaar - Vuurwerk - trad al op in de Parijse club van filmmaker David Lynch", klinkt het.

Al een hele week is een team van scoutsleiders aan de slag om het festivalterrein achter de Christus Koningkerk in de Heistraat op te bouwen. Het feestje voor enkele tientallen jongeren is vandaag een festival met drie podia én 1.300 bezoekers, méér kunnen er niet in.


Dat ze de voorbije jaren een goede reputatie hebben opgebouwd, hebben ze vooral te danken aan hun neus voor muzikaal talent op de rand van de doorbraak. Vorig jaar strikten ze nog de Nederlandse band 'Chef's Special', net voor de groep potten begon te breken en onder meer voor 60.000 man speelde op Pinkpop.

Koko

'Vuurwerk', de headliner op Krock dit weekend, is weer zo'n ontdekking. De band wordt getipt als een van dé bands van 2015. Hij speelde tijdens de Paris Fashion Week in Silencio, de club van filmmaker David Lynch, op het SXSW-festival in de Verenigde Staten en in de beruchte Londense club Koko.


"We hebben een heel team en iedereen heeft zijn specialiteit. Sommigen zijn uitstekend in de opbouw van het terrein, anderen in de muziekprogrammatie. We hebben onder meer een leider die het hele jaar door concertzalen en clubs afschuimt", vertellen groepsleiders Nand De Klerck, Cisse Geleyn en Andy Luyckx. "We staan met Krock waar we willen staan. Naar bezoekersaantallen kunnen we niet meer groeien. We willen wél telkens betere muziek, betere dj's, meer beleving en betere food en drinks. En dat kost maar 7 euro."


Morgen pakt Krock uit met een aantal nieuwigheden. Zo is er een technostage, met onder meer Pete Howl van Decadance in Gent. Ook gezinnen zijn welkom. Daarvoor opent het festival al om 17 uur en is er kinderanimatie. Verder onderhouden de scouts de relatie met de buren door driehonderd tickets aan de omwonenden uit te delen. En de ouders van de scoutsleden, zowat veertig mensen, zetten mee hun schouders onder het feest.


"Het klinkt misschien raar, maar we doen dit niet voor de winst. We willen maar één ding aan het grote publiek kwijt: 'Dit zijn we en dit kunnen we. En maak er een fantastische nacht van!' Dan is ook óns festival geslaagd."


Info: www.krock.be