“Energiefactuur van Oost-Vlaams gezin kan gemiddeld 367 euro goedkoper”: groepsaankoop provincie is groot succes

belga
Bij de veiling van de groepsaankoop groene stroom en aardgas van de provincie Oost-Vlaanderen brachten energieleveranciers Mega en ENGIE Electrabel het beste bod uit. Volgens de provincie kan een Oost-Vlaams gezin hiermee de energiefactuur met gemiddeld 367 euro doen dalen. Wie zich alsnog wil inschrijven, kan dat doen tot en met 30 april.

“Door liefst 50.000 deelnemers samen te brengen voor de veiling konden we een mooie groepskorting afdwingen. Wij zijn blij dat we de Oost-Vlamingen een groen energiecontract kunnen aanleveren tegen een scherpe prijs. En dat groene stroom niet duurder hoeft te zijn dan grijze stroom wordt hiermee aangetoond”, stelt gedeputeerde voor Energie Riet Gillis (Groen) na de veiling van de groepsaankoop van de provincie. Die vond vorige week dinsdag plaats. “Voor de combinatie elektriciteit en aardgas met een looptijd van één jaar met vaste tarieven bood Mega voor gezinnen de laagste prijs. Die is gemiddeld 367 euro voordeliger dan gelijke producten van de vijf grotere leveranciers. Voor enkel elektriciteit met een looptijd van één jaar met vaste tarieven zijn de gezinnen gemiddeld 195 euro voordeliger bij Mega. Bij de veiling voor bedrijven, ook voor een looptijd van één jaar met vaste tarieven, is ENGIE Electrabel gemiddeld 485 euro goedkoper voor de combinatie van elektriciteit en aardgas en 283 euro lager voor alleen elektriciteit. Voor deze groepsaankoop schreven 1.800 bedrijven, zelfstandigen en verenigingen zich in”, klinkt het bij de provincie.

De deelnemers aan de groepsaankoop mogen ten laatste op 15 maart hun persoonlijk aanbod verwachten en kunnen dan tot en met 30 april beslissen of ze dat aanbod aanvaarden. De provincie zorgt voor een overstap naar de nieuwe leverancier. Wie zich alsnog wil inschrijven, kan dat doen tot en met 30 april. Info: www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoop of via het gratis nummer 0800/76.101.

De gemeenteloketten die hun inwoners hielpen bij de inschrijvingen, blijven beschikbaar voor uitleg bij het persoonlijk aanbod. Ook wie graag hulp heeft bij de overstap kan daar terecht. De gemeenten Aalst, Beveren, Hamme, Merelbeke en Sint-Niklaas schreven de meeste gezinnen op deze manier in.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • William van der Haegen

    Ok leuk voor al die gezinnen maar ondertussen wordt er aangekondigd dat de sociale tarieven omhoog gaan en nog niet een klein beetje, dus wie een budgetmeter heeft betaalt de rekening of gaat de provincie voor deze mensen ook een groepsaankoop afdwingen ik denk dat deze groep ook groot genoeg is om enige druk uit te oefenen, maar dan gaat Eandis natuurlijk op de tafel kloppen. Dus geen goedkoper tarief voor wie het het meest nodig heeft.