"Duurste supermarkt" sluit de deuren

Supermarkt Smatch in de Watermolendreef in Sint-Niklaas sluit eind oktober de deuren. Aanleiding is de concurrentie van de grotere warenhuizen in de stad. De Smatch-vestiging kwam in 2011 nog als duurste van het Waasland uit een onderzoek van Test-Aankoop.

Met de komst van een nieuwe Colruyt aan de N70, binnenkort een nieuwe Lidl in de Plezantstraat en een Albert Heijn in de Kapelstraat wordt de concurrentie alsmaar harder in de stad. Extra pijnlijk is dat de supermarkt pas vernieuwd is, nadat hij tijdens de hagelstorm van juni vorig jaar de volle laag kreeg. Maar er moet ook in eigen boezem gekeken worden. Na een onderzoek van Test-Aankoop in 2011 bleek de Smatch-vestiging de duurste van alle supermarkten in het Waasland te zijn. De lokale verantwoordelijke kaartte dat aan bij haar oversten. "Mensen kijken steeds meer naar hun budget. De grote inkopen worden hier al lang niet meer gedaan. Mensen halen hier alleen nog die kleine hoeveelheid producten die ze toevallig niet meer in huis hebben", klonk het toen al.


Bij Smatch werkt een tiental mensen, waarvan de helft op zoek moet naar een andere job. Schepen voor Economie Carl Hanssens (N-VA) noemt de sluiting een ramp. "Ik hoop echt dat de nieuwe supermarkten de werkneemsters met ervaring een kans zullen geven in hun filialen. Voor de buurt is er op zondag geen alternatief meer. Heel jammer." (JVS)