'Bloedwraakmoord' morgen opnieuw voor de rechter

Zaak werd onder meer uitgesteld omdat tolk zich bedreigd voelde

De beklaagden tijdens de behandeling van de zaak in eerste aanleg.
Foto GDR De beklaagden tijdens de behandeling van de zaak in eerste aanleg.
Het hof van beroep behandelt morgen eindelijk de 'bloedwraakmoord' van Sint-Niklaas. Een vader en twee zonen doodden in 2013 een lid van een rivaliserende familie, als wraak voor de 'uitgelokte' zelfmoord van hun gezinslid.

De Kosovaar Nedjip Mustafa (39) werd in december 2013 doodgeschoten door een rijdende auto, aan zijn eigen huis in de Kleibeekstraat in Sint-Niklaas. Na een zoektocht van een maand kon het parket drie verdachten aanhouden. Vader Fazil S. werd beschouwd als opdrachtgever voor de moord, zoon Arben was de man die acht keer schoot. De andere zoon, Faton, zat aan het stuur.

Het motief van de moord? Bloedwraak. Een gezinslid van de familie S. was jarenlang getrouwd geweest met de zus van slachtoffer Nedjip Mustafa. Het gezinslid S. pleegde op een bepaald moment zelfmoord - en dat kwam volgens de familie van S. omdat de familie Mustafa hem de dood had ingejaagd. Daarom wilden ze wraak nemen. 

Tolk bedreigd

Vorig jaar werd het drietal in Dendermonde veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 28, 26 en 25 jaar.  Ze gingen in beroep, maar de zaak werd al meermaals uitgesteld. Onder meer omdat de tolk zich bedreigd voelde door de familie S. Morgen moet de zaak eindelijk behandeld worden in Gent.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.