"Bewoners Ter Wilgen betalen nu 300 euro meer voor kamer"

Volgens oppositiepartij CD&V zullen de bewoners van het vroegere rusthuis Ter Wilgen wel even slikken als ze straks hun eerste rusthuisfactuur onder ogen krijgen in het gloednieuwe woonzorgcentrum De Gerda.

"De huidige bewoners van Ter Wilgen betalen door de verhuizing naar het nieuwe rusthuis De Gerda tot 300 euro per maand extra. Nieuwe bewoners van De Gerda betalen een nog hogere dagprijs en zullen zo'n 1.930 euro per maand moeten betalen", stelt OCMW-raadslid Johan Uytdenhouwen (CD&V). Vorige jaar verhoogde het OCMW van Sint-Niklaas de dagprijzen voor zijn rusthuizen een eerste keer. Nu keurde de Vlaamse overheid ook bijkomende aanvragen tot prijsverhoging goed voor alle Sint-Niklase OCMW-rusthuizen. Die prijsverhogingen gaan in vanaf 17 mei.


"Voor de oudste rusthuizen De Plataan en Het Populierenhof in Nieuwkerken stijgt de dagprijs met ongeveer 5 euro. In de meest recente woonzorgcentra De Spoele en Het Lindehof in Belsele betalen nieuwe bewoners voortaan 59,33 euro per dag, een stijging met 2,59 euro. Uitschieter is echter het gloednieuwe De Gerda. De voormalige bewoners van Ter Wilgen zullen evenveel betalen als bestaande residenten in De Spoele en Het Lindehof. De kamers in De Gerda behoren nu tot de duurste rusthuiskamers van Sint-Niklaas", stelt OCMW-raadslid Saloua El Moussaoui (CD&V). (JVS)