Zes jaar later: rechtbank wil volledige reconstructie van dodelijk ongeval

13-jarige werd in 2012 doodgereden tijdens oversteken

Patrick De Nolf, de vader van Oliver, liep bij de vrijspraak van de bestuurder boos de zittingszaal uit.
Wannes Nimmegeers Patrick De Nolf, de vader van Oliver, liep bij de vrijspraak van de bestuurder boos de zittingszaal uit.
De Gentse rechtbank wil een volledige reconstructie van het ongeval met Oliver De Nolf, de 13-jarige jongen die zes jaar geleden doodgereden werd in Sint-Martens-Latem.

De jongeman stapte op 7 juli 2012 van de bus op het kruispunt van de Latemstraat met de Reinaertsdreef om bij een vriend te gaan spelen. Bij het oversteken werd hij gegrepen door een personenwagen. 

Na een lange juridische strijd met een handvol verkeersexperts, werd de bestuurder uiteindelijk vrijgesproken. De man zou de aanrijding met de jonge Oliver niet kunnen vermijden hebben en niet te snel hebben gereden. Dat is volgens de nabestaanden niet correct, aangezien een buitenlandse deskundige vaststelde dat hij wel degelijk te snel reed. Bij de uitspraak in februari vorig jaar stormde de vader van Oliver de zittingszaal buiten.

Op 19 oktober zal er een volledige reconstructie volgen. De rechters, verkeersdeskundigen, getuigen én agenten gaan daarvoor ter plaatse.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.