Welzijn behaalt absolute meerderheid, maar zoekt coalitiepartner

Agnes Lannoo-Van Wanseele krijgt felicitaties van voormalig burgemeester en Welzijn-oprichter Bob Van Hooland.
Jeffrey Dujardin Agnes Lannoo-Van Wanseele krijgt felicitaties van voormalig burgemeester en Welzijn-oprichter Bob Van Hooland.
Agnes Lannoo-Van Wanseele mag zich nog minstens zes jaar burgemeester van Sint-Martens-Latem noemen. Met haar partij Welzijn behaalde ze een absolute meerderheid en ziet ze het aantal zetels stijgen van 8 naar 10. "We gaan opnieuw voor een coalitie, maar er zijn nog geen afspraken gemaakt. Eerst gaan we vieren", zegt Agnes.

De inwoners van Sint-Martens-Latem en Deurle hebben duidelijk gekozen voor een continuïteit in het beleid. Welzijn, de partij van burgemeester Agnes Lannoo-Van Wanseele ziet haar aantal stemmen groeien van 36,8% tot 47,7%. Daarmee krijgen zij 2 extra zetels in de gemeenteraad. Met 1.502 voorkeurstemmen is Agnes de populairste politicus van de gemeente. Zij behaalde meer dan het dubbele van haar grootste uitdager Kristof Vanden Berghe, de lijsttrekker van het kartel Samen/N-VA. 

“Ik ben zeer tevreden dat we beloond worden voor onze harde werk”, zegt Agnes. “We zijn van plan om de macht te delen met een van de twee andere partijen, om zo tot een breder draagvlak te komen. Maar er zijn daar nog geen afspraken rond gemaakt.”

Samen en N-VA, die als kartel naar de kiezer trokken, behaalden 27% van de stemmen en verliezen een zetel aan hun huidige coalitiepartner. Oppositiepartij Voor Latem en Deurle stijgt van 23,4 % naar 25,3%, maar aangezien de kiezer maar op drie partijen kon stemmen (tegenover vijf partijen in 2012), verliezen zij een zetel aan Welzijn. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.