Trage wegen in Latem en Deurle krijgen nieuwe naam

Deze trage weg tussen de Driesmeers en de George Minnelaan heet voortaan Den Kleine Driesch.
Anthony Statius Deze trage weg tussen de Driesmeers en de George Minnelaan heet voortaan Den Kleine Driesch.
Meer dan de helft van de  fiets- en voetgangersverbindingen, de zogenaamde trage wegen, in Sint-Martens-Latem en Deurle krijgen een nieuwe naam. 

Op 17 december 2012 heeft de gemeenteraad het trage wegenplan goedgekeurd. De gemeentelijke raad voor cultuurbeleid heeft een advies voor plaatsnaamgeving verleend en dit werd in juli 2018 principieel en na een openbaar onderzoek nu ook definitief goedgekeurd. 

“In totaal zijn er 67 trage wegen in de gemeente en hiervan krijgen er 38 een nieuwe naam”, zegt schepen Kristof Vanden Berghe (Samen). “Van die 38 zijn er twaalf wegen die al gekend waren in de volksmond, maar die nog officieel moesten worden benoemd. Enkele voorbeelden zijn Westerdijk, Oosterdijk, Hooglatemwegel en Roosdreef. De nieuwe namen zijn ofwel toponiemen zoals Den Kleine Driesch tussen de Driesmeers en de George Minnelaan, verwijzingen naar historische figuren zoals het Evarist De Buckpad of verwijzingen naar vogels aan de Westerplas voor de trage wegen rond de Pesseroeylaan zoals het Kievitpad.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.