Opnieuw 8 op 10 te snel in Maenhoutstraat

BELGA
Bij snelheidscontroles in de politiezone Schelde-Leie zijn in de maand augustus 1.854 chauffeurs betrapt met een te hoge snelheid. In de Maenhoutstraat in Sint-Martens-Latem reden, net als vorige maand, 81 procent van de chauffeurs te snel.

In augustus passeerden in de politiezone Schelde-Leie meer dan 12.000 voertuigen voorbij de flitscamera. 15,2 procent van de chauffeurs reed aan een te hoge snelheid. 22 bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen afgeven.

Volgens de politie ligt het maandgemiddelde vrij hoog, maar dat is nog niets vergeleken met het aantal overtreders in de Maenhoutstraat in Sint-Martens-Latem. Bij een flitsactie op 3 augustus reed maar liefst 81 procent van de chauffeurs er sneller dan de toegelaten 30 kilometer per uur. Bij een volgende actie op 11 augustus op dezelfde plaats reed nog 63 procent te snel. Die cijfers lopen gelijk met de maandcijfers van juli.

De ’s Gravenstraat in Nazareth blijft ook een probleempunt volgens de politie. “Door de werken is het daar nog steeds wennen aan de snelheidsbeperking van 30 per uur”, klinkt het. Maar liefst 76 procent van de chauffeurs reed er te snel bij een flitsactie op 8 augustus. Bij drie andere acties op dezelfde plaats ligt het percentage overtreders hoger dan 55 procent.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.