Opgepast voor overstekende reeën in Sint-Martens-Latem

In de Mortelputstraat, op de grens van Sint-Martens-Latem en Afsnee, worden af en toe overstekende reeën gesignaleerd.
Anthony Statius In de Mortelputstraat, op de grens van Sint-Martens-Latem en Afsnee, worden af en toe overstekende reeën gesignaleerd.
Overstekende ree.
Shutterstock Overstekende ree.
Reeën vertoeven graag in Sint-Martens-Latem. De kans dat een ree de weg oversteekt is reëel en daarom roept de gemeente haar inwoners op om te melden waar ze er eentje hebben gespot. “Op plaatsen waar vaak reeën de weg oversteken, plaatsen we verkeersborden”, zegt communicatieverantwoordelijke Anne Van de Rostyne. 

In Sint-Martens-Latem en de omliggende gemeenten verblijft een groeiende populatie reeën. De dieren leven vooral in het natuurgebied Levende Leie, maar soms verlaten ze hun habitat op zoek naar een partner of voedsel. Zo krijgen de inwoners de kans om er eentje te zien maar het brengt ook onveilige verkeerssituaties met zich mee.

“Af en toe kruisen de reeën de wegen en dat houdt gevaar in voor het dier én de weggebruiker”, klinkt het bij de gemeente. “De reeën verplaatsen zich razendsnel, zijn schichtig en kunnen onverwacht opduiken. We raden iedereen aan om alert te zijn en de snelheid aan te passen.”

“Op plaatsen waarvan bekend is dat de dieren er de weg kruisen, werden al aangepaste verkeersborden geplaatst, zoals in de Mortelputstraat op de grens met Afsnee (Gent). We rekenen ook op de medewerking van onze inwoners. Wie een ree opmerkt kan dit melden aan de gemeentediensten op 09/282.17.30 of via grondgebiedzaken@sint-martens-latem.be De diensten bekijken dan waar borden kunnen worden bijgeplaatst.”

I