Nog steeds geen witte rook in Sint-Martens-Latem

De kandidaten van Welzijn.
Anthony Statius De kandidaten van Welzijn.

In Sint-Martens-Latem is er nog steeds geen definitieve beslissing gevallen over de coalitie. "All communicatielijnen staan open, zowel naar het kartel Samen/N-VA als naar VLD", zegt burgemeester Agnes Lannoo-Van Wanseele (Welzijn).

Zondag haalde burgemeester Agnes Lannoo-Van Wanseele met haar partij Welzijn de absolute meerderheid in Sint-Martens-Latem. De lokale partij groeit van 36,8% tot 47,7% en krijgt daarmee 2 extra zetels in de gemeenteraad. Ondanks deze absolute meerderheid sprak de burgemeester zondagavond onmiddellijk over een coalitie met één van de twee andere partijen, het kartel Samen-N-VA, met wie Welzijn nu in de meerderheid zit, of de huidige oppositiepartij Voor Latem en Deurle.  Samen en N-VA, die als kartel naar de kiezer trokken, behaalden 27% van de stemmen en verliezen een zetel aan hun huidige coalitiepartner. Oppositiepartij Voor Latem en Deurle stijgt van 23,4 % naar 25,3%, maar verliest ook een zetel aan Welzijn. 

“Er zijn gesprekken geweest met beide partijen en wij hebben ons aanbod op tafel gelegd”, zegt Lannoo-Van Wanseele. “Er werd bedenktijd gevraagd en dat willen wij respecteren. Alle communicatielijnen naar beide partijen blijven open, dus er werd nog niets beslist.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.