MDD trekt beroep tegen weigering bouwvergunning in

Het museum Dhondt-Dhaenens uit Deurle heeft zijn beroep tegen de beslissing van de gemeente Sint-Martens-Latem om de aangevraagde bouwvergunning te weigeren, ingetrokken. “Het zou uitdraaien op een juridisch steekspel en dat risico willen we niet nemen”, zegt directeur Joost Declercq.
Directeur Joost Declercq bij het Museum Dhondt-Dhaenens. Het nieuwe gebouw moet links komen.
Foto Anthony Statius Directeur Joost Declercq bij het Museum Dhondt-Dhaenens. Het nieuwe gebouw moet links komen.

Normaal gezien zou de Deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen op donderdag 20 september uitspraak doen over de beroepsprocedure van het Museum Dhondt-Dhaenens, maar dit blijkt niet meer nodig te zijn. Zowel burgemeester Agnes Lannoo-Van Wanseele (Welzijn) als MDD-directeur Joost Declercq laten weten dat het beroep werd ingetrokken.

MDD-directeur Joost Declercq tekende in juni beroep aan bij de Deputatie tegen de weigering van de vergunning voor de renovatie en uitbreiding van het museum in Deurle. “Zonder uitbreiding kan MDD zijn basistaken niet meer uitvoeren en hierdoor komt het voortbestaan van het museum in het gedrang”, zei de directeur toen. Eind augustus trad de directeur met de problematiek naar buiten en oppositiepartij Voor Latem en Deurle (VLD) bracht het dossier op maandag 17 september nog eens ter sprake op de gemeenteraad van Sint-Martens-Latem. "Een uitspraak komt er niet, want het beroep werd ingetrokken", laat burgemeester Agnes Lannoo-Van Wanseele (Welzijn) weten.

“Dat klopt”, zegt MDD-directeur Joost Declercq. “Er is een vermoeden dat het museum het project wou ‘saucissoneren’, dat wil zeggen opsplitsen in kleine deelprojecten, en zo dreigen we in een juridisch steekspel verzand te geraken. Om geen risico te lopen hebben we ons beroep ingetrokken. Er is veel kans dat de raad van bestuur van het MDD een nieuw dossier indient bij de gemeente.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.